Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános falatkák

Banános falatkák
Banános falatkák
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sógornőm készítette először a családban már sok-sok éve, azóta nálunk is gyakori édesség. A legjobb benne, hogy a gyerekek is könnyen megbirkóznak vele, az én három gyerekem is régóta önállóan készíti.
Olyan fogpiszkálót javaslok hozzá, amelyiknek csak az egyik vége hegyes, ez kevésbé balesetveszélyes. A bevont falatkákat érdemes alufóliára tenni, mert ha megszikkad a csoki rajta, az alufóliáról könnyebb leszedni (akaratlanul is mellécsorog és leragadhat).

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánokat vékony karikákra szeleteljük.
  2. Két babapiskóta közé 1-1 banánkarikát teszünk, fogpiszkálóval összetűzzük.
  3. A tortabevonót a használati utasítás szerint elkészítjük (én 10 dkg-hoz 2 ek olajat szoktam tenni, vízgőz fölött megolvasztom).
  4. Bevonjuk az olvasztott csokival a banános piskótákat.
  5. Díszíteni lehet fehér vagy színes cukordísszel, de e nélkül is mutatós.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 520
elküldve: 9
receptkönyvben: 274
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági46

Mióta szakács: 2011.04.20.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános süti, babapiskótás-banános édesség

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eekiss
eekiss Fri, 2012-12-28 10:02

Szia Ági!

Meg fog puhulni a babapiskóta? Előre is köszi a válaszod!

Edit

kleagi
Ági46 / kleagi Fri, 2012-12-28 17:01

Igen, nyugodt lehetsz, megpuhul a piskóta! Ha előző nap készíted, egészen biztosan, de készítettem már aznapra is, a csoki és a banán megpuhítja. (ha lekvárt teszel a banán helyett, úgy is finom - persze, nem a legfolyósabb lekvárt:) )

eekiss
eekiss Sat, 2012-12-29 23:12

Köszönöm a válaszod. Holnap fogom csinálni holnaputánra. Biztos nagyon finom lesz.

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2012-07-30 18:23

Szia! Látom, már pár hónapos a hozzászólás, de most néztem, hogy fent van-e ez a süti itt az oldalon. Mi nem tortabevonóval készítjük ezt a falatkát, hanem hagyományos módon vaníliás (lehet más ízű is) pudingot főzünk és még melegen abban mártjuk meg a sütit. Így a piskótatallér kissé megpuhul a puding nedvességétől. Üdv, Hajni

kleagi
Ági46 / kleagi Wed, 2012-05-09 09:47

Ha lehet "termékmegjelölést" használni, akkor javaslom, hogy Party tortabevonót használj. Nekem azzal még soha nem lett rossz a bevonat, míg más "márkával" már voltak rossz tapasztalataim (darabos lett, nem lehetett szépen kenni, stb.), de természetesen lehet más bevonót is használni. Forró gőz fölött olvasztok fel 10 dkg bevonót 2 evőkanál olajjal, ezzel szoktam ezt a "sütit" is bevonni. Ha kiskanállal rácsorgatod a falatkákra, nem annyira vészes a bevonás - szerintem-:))

325
babapiskóta 200 g
banán 2 db
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
cukorgyöngy 0.5 ek