r
Nosalty Logó

Banános-citromos torta

Szintia
Banános-citromos torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

948
Kalória
12.4g
Fehérje
149.6g
Szénhidrát
36.4g
Zsír
369.6g
Víz
291g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
95.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Összesen 948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Összesen 3793 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A tortazseléhez

A tetejére

Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    369.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 948 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2273.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    598.4 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1478.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1148 micro
Összesen 3793 kcal
  • 2% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű csatos tortaformát.
  2. Elkészítjük a piskótát. A tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk az étkezési keményítővel, majd a fehérjehabbal felváltva, óvatosan a tojássárgákhoz keverjük. Tortaformába öntjük, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba! 5 percig a formában, majd egy rácson hagyjuk hűlni.
  3. Miután teljesen kihűlt, megkenjük baracklekvárral és tortagyűrűbe csatoljuk.
  4. A megtisztított banánokat hosszában kettévágjuk, ecset segítségével lekenjük citromlével és a lekváros piskótára helyezzük.
  5. A tortazselét, a cukrot a citromlével és a hideg vízzel csomómentesen elkeverjük és felfőzzük. Tűzről levéve kevergetés mellett hagyjuk hűlni. Amikor sűrűsödni kezd, egyenletesen eloszlatjuk a banánokon, dermedni hagyjuk.
  6. A tejszínt a vaníliás cukorral kissé felverjük, hozzáadjuk a habfixálót és kemény habot készítünk. Nyomózsákból a tortazselére nyomjuk a formánál kisebb átmérőjű körben, hogy ne takarjuk el teljesen a banánokat!
  7. A jól megmosott citrom héját vékonyan lehámozzuk, keskeny csíkokra vágjuk. Forró vízben 1 percig blansírozzuk, leszűrjük és a tejszínhab tetejére szórjuk. Eltávolítjuk a tortagyűrűt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Puha piskótán, baracklekvárrétegen elterülő banánívek, citromos tortazselében, leheletkönnyű tejszínhabpaplan alatt :P Recept: innen

További receptek

Citrom-lime torta

Nagyon friss ízvilágú nyári torta, mely jól lehűtve nagyon jól tud esni az egész családnak még a legforróbb napokon is. Mi imádjuk és gyorsan megvan.

NdeeDeville

Klasszikus chiffon torta

Ez egy klasszikus Chiffon torta. Nagyon finom, nagyon tejszínhabos, és könnyű a piskóta állaga (amit kicsit macerás elkészíteni, de szerintem megéri:).  Természetesen lehet variálni ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...