Nosalty Logó

Citromos habos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos habos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 903 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 4524 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Összesen 257 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    900.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 903 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    290 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4503.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.2 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    967 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 4524 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, és robotgéppel fehéredésig, jó habosra keverjük.
  2. Ezután hozzáöntjük az olvasztott margarint, majd a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Belekeverjük a sütőporos lisztet is.
  3. A tojások fehérjét felverjük, majd a habot óvatosan a tojásos-lisztes masszához keverjük.
  4. A tojáshabhoz a tojásfehérjéket elkezdjük verni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és ízlés szerint ízesítjük citromlével.
  5. A tésztát egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, majd a tetejére kanalazzuk a cukros tojáshabot úgy, hogy körben egy kis peremet hagyunk.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, nagyjából 30 percig. Amikor a tojáshab a tetején egy kicsit már megbarnult, akkor a forma fölé egy tepsit tolunk a sütőben.
  7. A krémhez a mascarponét összekeverjük a cukorral és egy kis citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  8. Mikor a torta megsült, és kissé kihűlt, akkor kettévágjuk, és megtöltjük a mascarponés krémmel. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7321
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Citrom minden mennyiségben :)! Már nagyon régóta ki szerettem volna próbálni valami jó citromos sütemény receptet. Emellett döntöttem, és nagyon nagy sikere lett a családban. Könnyű és finom :)!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ez a süti nem olyan, mint a "Kardinális szelet"?:)

Törölt felhasználó

A tetején lév? tojáshab miatt kétségtelenül van hasonlóság! De azért nem egészen olyan. Ennél a sütinél a citrom a lényeg :):)!!

Törölt felhasználó

hirtelen az a süti jutott eszembe róla! esetleg annak a receptjét nem tudod? mindenhol csak baracklekvárral készítve találom, viszont amit cukrászdában kapok, abban nincs:(

Törölt felhasználó

Igen, képr?l tényleg kicsit olyan :)! Felénk a cukrászdai is baracklekváros. Viszont most kicsit utána néztem, és azt találtam, hogy az eredeti osztrák receptben nincs lekvár. A két lap közé tejszínhabot tesznek, amit egy kis kávéval kevernek. Lehet ha kihagyod a lekvárt és csak sima tejszínhabot teszel bele, akkor az hasonlítani fog a cukrászdaira! Bár a kávés megoldás sem hangzik rosszul :)!!

mlnrmrta

Kedves Kingus! Mennyi citromot használsz külön-külön a tésztába, krémbe és habba? Ill. a mascarpones krém nem nyomódik ki a két réteg között? El?re is köszönöm a válaszod, üdv, Márti

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek