r
Nosalty Logó

Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal

RAW
Vaníliás őszibarack fagyikehely diós szósszal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

259
Kalória
5.4g
Fehérje
32.4g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
175.6g
Víz
-
Koleszterin
4.9g
Rost
23.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 1551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fagylalthoz

A karamellszószhoz

Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 259 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1486.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    819 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1053.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1422 micro
  • β-crypt
    572 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 1551 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

A fagylalthoz

  1. Tegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rudat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejéthasználni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor kevesebb is elég bele.Pépesre turmixoljuk,tegyünk félre 3-4 ek pépet egy tányérba, ebből fogjuk elkészíteni a karamellszószt.
  2. A maradék kesudiós krémhez tesszük a megpucolt barackotés banánt, turmixoljuk pépesre.
  3. A legvégén tegyük bele a kókuszolajatés még egy percig turmixoljuk.
  4. Fagyasztjuk, néha kevergessük meg. Nem kell teljesen lefagyasztani, krémesen is nagyon finom.
  5. A félretett péphez keverjük a diót, ha édesebben szeretjük, tehetünk egy kk mézet a szószba.
  6. Egy tányérbateszünk 1-2 gombóc fagyit, a tetejére teszünk a gyümölcsből, és leöntjük a diós "karamellszósszal".

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 18 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Finom, egészséges, nagyon ízletes saját recept. Ha nem szeretjük a banánt, akkor csak tegyünk több kesudiót a krémbe. Lehet diótejet is használni.

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...