r
Nosalty Logó

Balzsamecettel fényezett kacsamell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Balzsamecettel fényezett kacsamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 330 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    2286 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 330 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5613.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    4572 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 660 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk és bedörzsöljük a sóval.
  2. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beletesszük a kacsamellet a bőrös felével lefelé és így sütjük 14 percig (mérsékelt tűzön!). Ez idő alatt a kacsazsír kisül a bőrből, ezt öntsük le. 14 perc elteltével a kacsamell bőr nélküli részét kevés zsírral megkenjük és erre az oldalára fordítva 4 percig sütjük. Félretesszük a húst.
  3. A serpenyőbe öntjük a balzsamecetet és a mézet, és lassú tűzön beforraljuk harmadára (ez körülbelül 30 perc alatt történik meg). A kacsamellet bekenjük a balzsamecet redukcióval. Pár percig állni hagyjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20847
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 02.

Ajánló

@{Trikolor burgonyasaláta:trikolor burgonyasaláta}

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csak akkor készítek kacsamellet, amikor különösen szép áruhoz jutok. Ha ez a feltétel teljesült, akkor már csak egyetlen dologra kell odafigyelni, és nem lehet elrontani: nem szabad túlsütni, belül rózsaszínűnek (rozénak) kell lennie a húsnak. Ezt a balzsamecet-mázas bevonatot a BBCFood weboldalán olvastam és mondhatom, hogy biztosan a repertoár része lesz a jövőben, elnyerte maximális tetszésünket. Mellesleg elkészíteni sem nagy ügy.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Megcsináltam, fincsi :-) tényleg nem nehéz, és pácolni se kell!

Törölt felhasználó

Lassan már 2 éve a család kedvenc étele! Így gondoltam illene már hozzászolnom a recepthez:-) Egyszer?en függ?séget okoz a kacsamell és a balzsamecetes máz (igaz én szószként készítem) összhangja! Örök hála ezért az új ízvilágért!!!

Törölt felhasználó

Pecsenyekacsa kell hozzá, vagy jó a hízott kacsamell is (én most olyat kaptam)?

Törölt felhasználó

Ez a kedvenc receptem a NoSalty-n. Köszönöm. Legalább 10szer elkészítettem, és mindig sikerült. Kivéve az els? alkalommal a balzsamecetes máz, mert 30 perc helyett nem csak másodperc lenne? En mindenesetre 2-3 percig s?rítem.

atarkoi

Vegul en is elkeszitettem, es nagy-nagy siker lett. :)) Egy kicsit eroteljesnek ereztem a balzsamecet-mez variaciot, igy belevagdaltam egy keves narancsot, amitol igazan pikans lett. Nagyon koszonom a receptet!!:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!