Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bal banános-kardamomos crème brûlée-je

Bal banános-kardamomos crème brûlée-je
Bal banános-kardamomos crème brûlée-je
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az élet ízei egy szenvedélyes, kulináris, a főzés iránti szerelemmel teli film.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
  2. A tejet öntsük egy közepes méretű edénybe, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot, a kardamomot, az édesköménymagot és az összetört banánokat. Közepes lángon forrásig melegítsük, majd ha felforrt, zárjuk el alatta a lángot, és tegyünk műanyag fóliát a keverék felületére, majd így lefedve állni hagyjuk 15-20 percig.
  3. Egy közepes méretű edényben a négy tojássárgáját egy evőkanál cukorral fehéredésig verjük. Az átszűrjük a még meleg tejet, és folyamatos keverés mellett a tojáshoz adjuk.
  4. Visszatesszük a keveréket a tűzre, és közepes lángon, folyamatosan keverés mellet melegítjük egészen addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy ha egy kanalat belemártunk a krémbe és a hátulján végighúzzuk az ujjunkat, akkor nem folyik össze, hanem megmarad a csík. Ez nagyjából 3-5 perc.
  5. A masszát a crème brûlée formákba öntjük, majd a formákat egy magasabb falú tepsibe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy a feléig ellepje a formákat. Nagyjából 30 percig sütjük, amíg össze nem áll, de még remegős az állaga.
  6. Kivesszük a vízfürdőből és kihűtjük őket, majd ha már szobahőmérsékletűek, akkor a hűtőbe tesszük egy órára.
  7. Egy evőkanál cukorral megszórunk minden egyes crème brûlée-t, majd flambírozó pisztollyal megolvasztjuk rajta és addig folytatjuk, amíg karamellizálódni nem kezd. Azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 925
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Az élet ízei

Mióta szakács: 2014.07.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia desszertkrém, banános creme brulee

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

277
tej 5 dl
cukor 6 ek
kardamom 1 teáskanál
édesköménymag 1 teáskanál
banán 4 db
tojássárgája 4 db