Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokoládés crème brûlée

Étcsokoládés crème brûlée
Étcsokoládés crème brûlée
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus crème brûlée étcsokoládéval megbolondított verziója. Kicsit más (hígabb) lesz az állaga, mint a klasszikus édességnek, de ez az élvezeti értékéből mit sem von le.

Érdemes előző nap elkészíteni, hűtőben dermeszteni, és csak tálaláskor rákaramellizálni a cukrot.

hozzávalók / 8 adag

Elkészítés

Tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 100°C-ra (gázsütő 3-4-es fokozat). Halványan kivajazunk 8 kis szuflé- vagy brulée-formát. (A brulée-forma laposabb, ezért abban szilárdabb lesz a krém, de ha csak magasabb falú van, azzal is működik.)
  2. A csokoládét apróra vágjuk. A porcukrot a tojássárgájával fehéredésig, habosra keverjük.
  3. A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd egy vastagfalú és/vagy dupla fenekű edényben, alacsony lángon forráspontig hevítjük.
  4. Ha forr, beleszórjuk az apróra vágott csokoládét, majd folyamatosan, széles mozdulatokkal keverjük, míg a csoki fel nem olvad és egynemű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy lekapjon!
  5. Ha szépen elvegyült, folyamatos kevergetés közben óvatosan a cukros tojáshoz öntjük. Azért kell lassan, hogy a tojást véletlenül se főzzük meg. Ezt is alaposan egyneműsítjük.
  6. Elosztjuk a krémet a 8 kis formába, majd 45 percig sütjük, amíg a teteje remegős nem lesz.
  7. Éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

Tálalás

  1. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből a brulée-ket, majd mindegyiket megszórjuk egy kanál nádcukorral.
  2. Karamellizáló pisztollyal (zsebsárkány :) ) megolvasztjuk a cukrot, amíg egybefüggő réteget nem képez. Ha nincs pisztolyunk, akkor sütőben a grill is megteszi.
  3. Fogunk egy kanalat, betörjük a cukortükröt, és elkanalazzuk. :)
  • sütési hőfok: 100°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 790
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

blange

Mióta szakács: 2015.08.10.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokis crème brûlée, crème brulée, csokoládés desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

544
étcsokoládé 200 g
tojássárgája 8 db
porcukor 180 g
tej 5 dl
habtejszín 5 dl
nádcukor 8 csapott ek