r
Nosalty Logó

Étcsokoládés crème brûlée

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
blange
Étcsokoládés crème brûlée
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 544 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 4348 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 268 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 544 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    269.6 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1302 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    569 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2009 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    464 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1964 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1812 micro
Összesen 4348 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 268 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Elkészítés

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 100°C-ra (gázsütő 3-4-es fokozat). Halványan kivajazunk 8 kis szuflé- vagy brulée-formát. (A brulée-forma laposabb, ezért abban szilárdabb lesz a krém, de ha csak magasabb falú van, azzal is működik.)
  2. A csokoládét apróra vágjuk. A porcukrot a tojássárgájával fehéredésig, habosra keverjük.
  3. A tejszínt és a tejet összekeverjük, majd egy vastagfalú és/vagy dupla fenekű edényben, alacsony lángon forráspontig hevítjük.
  4. Ha forr, beleszórjuk az apróra vágott csokoládét, majd folyamatosan, széles mozdulatokkal keverjük, míg a csoki fel nem olvad és egynemű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy lekapjon!
  5. Ha szépen elvegyült, folyamatos kevergetés közben óvatosan a cukros tojáshoz öntjük. Azért kell lassan, hogy a tojást véletlenül se főzzük meg. Ezt is alaposan egyneműsítjük.
  6. Elosztjuk a krémet a 8 kis formába, majd 45 percig sütjük, amíg a teteje remegős nem lesz.
  7. Éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.

Tálalás

  1. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből a brulée-ket, majd mindegyiket megszórjuk egy kanál nádcukorral.
  2. Karamellizáló pisztollyal (zsebsárkány :) ) megolvasztjuk a cukrot, amíg egybefüggő réteget nem képez. Ha nincs pisztolyunk, akkor sütőben a grill is megteszi.
  3. Fogunk egy kanalat, betörjük a cukortükröt, és elkanalazzuk. :)
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3030
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Étcsokoládés crème brûlée
blange 4 recept

A klasszikus crème brûlée étcsokoládéval megbolondított verziója. Kicsit más (hígabb) lesz az állaga, mint a klasszikus édességnek, de ez az élvezeti értékéből mit sem von le. Érdemes előző nap elkészíteni, hűtőben dermeszteni, és csak tálaláskor rákaramellizálni a cukrot.

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek