r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves gazdagon Hardex konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bakonyi betyárleves gazdagon Hardex konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 490 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 3908 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Leves

Csipetke

Összesen 101 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 490 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.3 g

Zsír

  • Összesen
    297.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16002.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1620 mg
  • Nátrium
    13462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14244 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3145 micro
Összesen 3908 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Leves

Csipetke

Elkészítés

Leves

  1. A szalonnát apró kockára vágjuk, a füstölt kolbászt felkarikázzuk, a sertéscombot 2x2 cm kockákra vágjuk. Az erdei vagy csiperkegombát alaposan megmossuk, és nem túl apró kockára vágjuk fel. A megtisztított vöröshagymát felkarikázzuk, vagy nagyon apróra kockázzuk. A zöldségeket (fehér- és sárgarépa) vékony karikára szeleteljük.
  2. Egy fazékban a szalonnát lassú tűzön kisütjük, majd a zsíron, a szalonna kivétele nélkül a vöröshagymát üvegesre pirítjuk. Ezután rádobjuk a kolbászt, ezt is egy picit megpirítjuk, kb. 2-3 percig.
  3. Hozzáadjuk a sertéscombot, és pár perc alatt kevergetve, fehéredésig, úgymond megkapatjuk, de amikor a combot beletesszük, rögtön meg is fűszerezzük. Tehát: sózzuk (csínján vele, mert a füstölt alapanyagok is és a húsleves is tartalmaz sót, méghozzá nem is keveset, én személy szerint a végén pótlom, ha kell). Borsozzuk, kakukkfűvel, cayenne borssal, pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  4. Beletesszük a zöldségeket, gombát és a megmaradt petrezselymet. Megpároljuk a zöldségeket.
  5. Meghintjük a liszttel, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk, majd lassú tűzön 40 percig főzzük. Ez az idő persze változhat a sertéscomb jellegétől.
  6. Amikor már belátásunk szerint lassan kész a leves, akkor külön edényben habverővel kikeverjük a tejfölt, kevés forró levest merünk rá, simára keverjük, és az állandóan kavart levesbe óvatosan beleöntjük.

Csipetke

  1. A csipetkéhez a tojást összegyúrjuk a liszttel és a sóval. Cipó alakúra formázzuk, és hagyjuk pihenni 20 percet, majd a levesbe csipkedjük lisztes kézzel, és 5-6 perc alatt készre főzzük.
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10222
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a tradicionális magyar ételeket. Sokfélét kipróbáltam már. Ha vendégeink vannak, mindig valami tartalmas levessel szoktuk megkínálni őket. Ezt a levest egy ilyen alkalom hevében készítettem el először. Igaz, először egy sima bakonyi betyárlevest szerettem volna, de valahogy nem volt elég "tartalmas" az általam talált recept alapján, így én egy picit úgymond felturbóztam. Próbáljátok ki bátran! Megéri! Remélem, tetszeni fog!

Hozzávalók

Leves

Csipetke

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek