r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves

NS
Bakonyi betyárleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

634
Kalória
28.7g
Fehérje
24.6g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
304.1g
Víz
129.8g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    805 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 634 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    3219 micro
  • β-karotin
    8945 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 2531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb szeletekre.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  3. Ha a hús fépuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.
  4. Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest és beledobjuk az apróra vágott kaport. Kb 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, majd tálaljuk egy csepp tejföllel a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p

Nem vagyok egy levesrajongó, azonban ezt a levest bármikor, bármilyen körülmények között el tudom fogyasztani. Nem lehet betelni vele...

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.