r
Nosalty Logó

Bakonyi betyárleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bakonyi betyárleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2531 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    805 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    3219 micro
  • β-karotin
    8945 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 2531 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    192 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb szeletekre.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  3. Ha a hús fépuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.
  4. Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest és beledobjuk az apróra vágott kaport. Kb 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, majd tálaljuk egy csepp tejföllel a tetején.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 105294
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 25.

Ajánló

Ha valaki szereti, szaggathat bele csipetkét is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem vagyok egy levesrajongó, azonban ezt a levest bármikor, bármilyen körülmények között el tudom fogyasztani. Nem lehet betelni vele...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Anna! Hétvégén megcsináltam ezt a levest, mert nagy családi összeröffenés volt. Úgy elfogyott, hogy másnapra egy csepp sem maradt. Köszönöm a receptet! Andrea

Törölt felhasználó

Kedves Andrea! Szívb?l örülök, hogy ízlett és hasznos volt a recept. Remélem máskor is készítesz majd. Én úgy szoktam, hogy csak a leves kenyérrel és után valami egyszer? sütemény a végére, mert nagyon laktató, ha jó s?r?re f?zöd... Anna

Törölt felhasználó

Kedves Anna! Most lett kész a leves,és bár még nem ettünk bel?le,én azért kóstolgattam:)Nagyon finom!Annyit változtattam rajta,hogy csülökb?l csináltam:tegnap megf?ztem a füstölt csülköt,ma felkockáztam a "sima" csülköt,lepirítottam hagymával,és felöntöttem a füstölt csülök levével.Raktam még bele zöldpaprikát is(nálam a "bakonyi" ételekhez hozzátartozik a paprika),és petrezselyemzöldet is.Tényleg isteni.Köszönöm a receptet! Anikó

holley84

Kedves Anna! Megcsináltam a levest egy jó nagy kondérral,annyi változtatással, hogy kaprot nem tettem bele, viszont pár szem kolbászt az íze kedvéért azért beledobtam:) nagyon izlett a vendégeimnek, nem gy?ztek dicsérgetni. nagyon finom lett. köszönöm a receptet! timi

Törölt felhasználó

Üdvözlök Mindenkit! Én egy szálloda éttermében kóstoltam ezt a levest nem olyan régen, s már akkor megfogadtam, hogy itthon is elkészítem. Mindenkinek tudom ajánlani, nagyon finom és tartalmas! Érdemes elkészíteni! ;)

Tmea

Nagyin finom, tartalmas leves! :-))

Törölt felhasználó

MA CSINÁLTAM MEG EZT AZ ISTENI LEVEST A KISFIAM MOST EVETT BEL?LE EL?SZÖR NAGYON DICSÉRTE PEDIG ELÉG FINNYÁS.KÖSZI A RECEPTET.

Törölt felhasználó

Kedves AGI40! Kikérem magamnak... Nem is vagyok finnyás! És amíg olyan szerencsés vagyok, hogy a Te f?ztödet ehetem, nem is leszek az!

Törölt felhasználó

Üdvözlet mindenkinek. Már másodszor készítem el kezd? létemre. Az egyik kedvencem lett. Köszönöm szépen a receptet.

Törölt felhasználó

a heti menü ajánlatot böngészve találtam a receptre. Nagyon szépen köszönöm a család nevében is. Nagyon finom lett, mindenki dicsérte. Én raktam bele csipetkét is nagyon finom és tartalmas leves. :)

Törölt felhasználó

Kedves Anna! Tegnap a családomnak elkészítettem ezt a levest. Bár egy kicsit fenntartással voltak a kapros ízesítéssel szemben, de nagyon finom lett és mindenkinek nagyon ízlett, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszi a receptet! :) Anikó

vmzsuzsa

Jó, laktató leves lett, ízlett. Kapor helyett cayenni borssal szórtam meg a végén, azt jobban szeretjük. Érdemes volt kipróbálni, máskor is fogom f?zni. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!