Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-almás kosárka

Epres-almás kosárka
Epres-almás kosárka
120 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik volt munkatársam, Ildikó lakásavatójára készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket megmossuk, az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházat eltávolítjuk, lereszeljük. Az epret kicsumázzuk, negyedeljük. A gyümölcsöket kevés cukorral odatesszük főzni lekvárnak. Kb. 1,5-2 órát főzzük lassú tűzön, amíg szirupos nem lesz. Közben kóstolgatjuk, és ha szükséges, még adunk hozzá cukrot.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nagyon nem akar összeállni, akkor még egy kevés margarint adunk hozzá. Hűtőben egy fél órát pihentetjük.
  3. A formákba nyomkodjuk a tésztát (előtte 20 db golyót készítünk belőle), a tésztába kanalazzuk a lekvárt, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Meg lehet szórni porcukorral a kihűlt sütiket, de nekem az már sok lett volna.
  5. Mint minden linzer tészta, fogyasztás előtt ez a süti is puhul, ha fémdobozban pihen egy éjszakát. :-)

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eper-almaszirupos kosárkák, süti epres-almás töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

529
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
eper 50 dkg
alma 2 db
cukor 2 ek