Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymás édesburgonya

Lilahagymás édesburgonya
Lilahagymás édesburgonya
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám javasolta először, hogy így készítsem el az édesburgonyát, ami nem mindennapos alapanyag a magyar konyhában. Azóta rendszeresen így készítem, és édes ízvilágú köreteket tűrő főfogások mellé készítem.

hozzávalók / 4 adag

  • 4 db édesburgonya (közepes méretű, ha nagy, elég két darab is)
  • 2 közepes db lila hagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk friss rozmaring (helyettesíthető csomagolt őrölt/morzsolt rozmaringgal is)
  • 4 szál friss snidling (lehet szárított metélőhagyma is)
  • 4 csipet
  • bors ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lila hagymát nem túl kis darabokra darabokra vágjuk, az édesburgonyát (batátát) pedig meghámozzuk, és közepes méretűre kockázzuk.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd az édesburgonyát is hozzáadjuk. Megsózzuk és borsozzuk, majd addig mozgatjuk, míg az édesburgonya minden oldala megpirult egy kicsit és egy kis vizet ereszt.
  3. Ekkor lefedjük az edényt, és kis lángon 10-20 percig pároljuk.
  4. Ha az édesburgonya megfelelően megpuhult, újra sózzuk és borsozzuk, mivel a rendes burgonyához hasonlóan nagyon sok sót felszív.
  5. A friss rozmaringott és snidlinget apróra vágjuk, és hozzáadjuk, és az egészet még pár percig keverjük - vigyázva arra, hogy ne törjük össze az édesburgonyát.
  6. A tűzről levéve azonnal tálalható.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 113
össznézettség: 59 926
elküldve: 6
receptkönyvben: 261
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

k3csk3

Mióta szakács: 2015.02.21.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lilahagymás batáta, hagymás édeskrumpli, édesburgonya lilahagymásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agi967
agi967 Mon, 2017-11-13 17:21

Most csináltam először édesburgonyát, a te receptedet használtam. Nagyon finom volt, natúr csirkemell illetve malacsülttel tálaltam. Biztosan csinálok még ilyet. Annyit változtattam, hogy több hagymát, snidlinget tettem bele, szerintem nem ártott neki. Köszönöm a receptet.

toopp
toopp Sun, 2017-01-22 11:53

Életem első édesburgonyás próbálkozása.Kicsit sütőtökös íze van, de pont ettől lesz pikáns. Köszönöm a receptet. :-)

elikesara
elikesara Wed, 2016-04-20 22:09

Finom lett, köszönöm a receptet. Egyszerű és nagyszerű. Pont ilyesmit kerestem!

147
édesburgonya 4 db
lila hagyma 2 közepes db
olívaolaj 1 ek
rozmaring 1 tk
snidling 4 szál
4 csipet
bors 0 ízlés szerint