r
Nosalty Logó

Burgonyagombóc

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Márti
Burgonyagombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    2945 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 541 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12947 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    11782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 2161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    1491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben. Ha megpuhult, lehúzzuk a héját, és még melegen áttörjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, zsírt, megsózzuk ízlés szerint, és összegyúrjuk.
  3. Gombócokat formálunk, és forrásban levő sós vízben kifőzzük.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 161
  • Össznézettség: 76916
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Ajánló

Ízesítésként lehet reszelni a tésztájába szerecsendiót.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon finom a szószos és káposztás ételekhez köretként.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt a gombócot nálunk is készítik. Nálunk egyszerre 30-40 db készül. (ez kb.fél nap). Leginkább bableveshez szoktuk enni kis darabokra vágva. Próbáld ki. Azután akár reggelire is jó, kis darabokra vágva, kevés olajon szép barnára pirítani.Nálunk ez a pirított gombóc. Ketcsuppal, majonézzel nagyon finom.

Márti

Igen ezt is ismerem, de anyukámék felé pedig paprikás zsírban pirítják, esetleg hagymát is tesznek hozzá. Isteni. Egy pohár boros teával például. Köszönöm hozzászólásodat. Ezúton kívánok mindenkinek, és Neked is Anikó nagyon boldog húsvéti ünnepeket. Márti

Törölt felhasználó

A bablevesbe betétnek a legjobb .

Törölt felhasználó

Sziasztok.Én zúza pörkölt mellé tálaltam köretként.Az egész család durranásig telt vele.Istenien finom így együtt.Ha tehetitek mindenképpen próbáljátok ki.

Törölt felhasználó

Mi székelykáposztához esszük vagy vadashoz. De legjobban úgy, ha simán kis darabokra vágom, olajban megpirítom majd tefföllel sajtosan megeszem...:)

Törölt felhasználó

Próbáljátok ki úgy, hogy zsírban lisztet pirítani,ebbe pici só majd piros paprika, összekeverni egy pohár tejföllel és az egészbe beleforgatni a kif?tt gombócokat. Még anyukámtól tanultam és a kisfiam egyenesen imádja. Ti sem bánjátok meg!! Marcsi

Márti

Igen ismerem ezt a változatot is, nagymamám készítette mindig, nagyon finom. Márti

Törölt felhasználó

Édesanyám is mindig ilyen gombócot készített szaftosabb húsokhoz, vadashoz! Örülök, hogy itt is viszont látom a receptet! Viszont annyit kérdeznék: ebb?l kb. mennyi gombóc lesz? :) Üdv, és köszönöm :)

Márti

Szia! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, de nem voltam itthon. Szóval ebb?l az adagból kb. 15 darab gombóc lesz, persze nem csinálok nagyokat, olyan nagyobb sárgabarack méret?ek.

Törölt felhasználó

Köszönöm válaszod! :) Már elkészítettem, még aznap! Sikerem lett vele, párom még sosem evett ilyet, csak úgy falta! :) Én pedig nosztalgiáztam, isteni finom lett! :) Köszönöm mégegyszer!

Törölt felhasználó

Nekem van egy jó kis "gyertek haza vacsorára"szószom tésztára,gombócra. Egy csík apróra kockázott füstölt szalonnát kisütünk,a pörcöt kiszedjük,a zsíron 1 közepes fej hagymát apróra kockázva megpárolunk benne,1 kisebb szál füstölt kolbászt vékony karikára szeletelve összesütünk vele,belekeverünk 1 nagy pohár tejfölt ,összerottyantjuk,ha kell,sózzuk,esetleg kis ?rölt pirospaprikát is tehetünk bele.A kif?zött kocka/fodros kocka tésztára vagy krumpligombócra tesszük,tetejére szalonnapörc.Lehet nélküle élni,de nem érdemes.Kati

Márti

Jóó! Ki lesz próbálva! Egyszer?, és nagyszer?.

zalamarti

Sziasztok! Ma megcsináltam a gombócokat, betartottam a receptben írottakat, sajnos mégis k?kemények lettek a gombócok. Vajon mit ronthattam el?

Márti

Szia! Igazából a recept csak segítségül van, mert nem biztos, hogy pont annyi liszt kell, amennyi írva van. Annyi lisztre van szükség, hogy ne legyen nagyon puha, és nagyon kemény a tészta. Amennyit könnyen felvesz. Inkább több a krumpli, mint a liszt. Próbálkozz bátran. El?ször kevesebb liszttel f?zz ki egy gombócot,, ha nem jó tegyél még bele. Sok sikert!

kittikovesi

En tokfozelekhez szoktam csinalni, ami pedig megmarad azt keves olajon megpiritom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek