r
Nosalty Logó

Tejszínes burgonya A'la Atya konyhájából

A'la Atya
Tejszínes burgonya A'la Atya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Főzés

Sütés

383
Kalória
10g
Fehérje
28.5g
Szénhidrát
26.2g
Zsír
186.3g
Víz
75.8g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Főzés

Sütés

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Főzés

Sütés

Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Főzés

Sütés

Összesen 128 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    186.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    157.3 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6203 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    2862 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    170.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

Főzés

  1. A meghámozott, kb 1 cm-es karikákra vágott burgonyát sós (3 l) vízben, forrástól számítva 8 percig főzzük.
  2. Ezt követően egy kivajazott jénaiba vagy tepsibe szedjük, szépen elrendezzük.

Sütés

  1. Összekeverjük a tejszínt és a tejfölt, belemorzsoljuk a leveskockát, sózzuk, beleszórjuk a lisztet, reszelt sajtot, majd az egészet jól elkeverjük, és egyenletesen a burgonyára öntjük. Opcionálisan tehetünk bele apróra vágott rozmaringot vagy kakukkfüvet.
  2. 180 fokon 45-50 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 8 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Enyhe kora tavasz, irány a kert, indul a grill szezon. A kérdés: a kiváló grillezett húsok mellé - a salátákon túl - mit kínáljunk köretként? Íme egy megoldás, mely lágy, illatos ízvilágával kiegészíti a füstös húsfélék töménytelen mennyiségű fogyasztását, ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető!

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...