r
Nosalty Logó

Baconnel rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Baconnel rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 679 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2712 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 679 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    179.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5569.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    2407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1066.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1086 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1085 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 2712 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit jól megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kissé kihűlt, a héját lehúzzuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük.
  3. A margarint felforrósítjuk, elkeverünk benne 1 ek lisztet, majd felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tejföllel.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal, és beleterítjük a bacon egyharmadát.
  5. Erre karikázzuk a krumpli egyharmadát, kicsit sózzuk, rászeletelünk 3 tojást, és a bacon második harmadát.
  6. Megint krumpli, erre egy kevés tejfölös szósz, tojás és bacon következik, majd a maradék krumplival befedjük.
  7. Ráöntjük a tejfölös keveréket, és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Ha félig kész, megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 107073
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A véletlen műve... Úgy készült, hogy szétnéztem, mi van még egyáltalán a hűtőben. De ezentúl tudatosan is el fogom készíteni, mert nagyon finom lett. Köszi hűtő! Köszi hóvége! :)

Hozzászólások

Bató Edit

Szia Éva! De jó, hogy ilyen véletlenek vannak! Ki fogom próbálni, mert nálunk nagyon kedveltek a krumplival rakott ételek. A fotód ínycsiklandó! :))) Puszi, Edit.

Fahéj

Kedves Edit! Jó kis szaftos étel, nekünk nagyon bevált. Mi is szeretjük a krumplit minden formában! Szóval krumpli forever! :)) Szép hétvégét: Éva

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj!Ez valami fantasztikusan gyönyör?! Szépen van lefotózva, és íncsiklandó,...legszívesebben kivenném innen a képerny?r?l, és már ehetném is,..:-))) Kipróbálom,köszi a receptet, kedves barátn?nek, rokonoknak is elküldtem:-))Szép hétvégét!Éva-Anyóca

Fahéj

Köszi, Éva! Aranyos vagy, hogy népszer?síted! :) Neked is szép hétvégét! Fahéj

Éva-Anyóca

Fahéj!Ez természetes:-))Ami fincsi, az fincsi:-))) Gy?jtöget? életmódba mentek át, annyi receptet küldtem nekik, de már sokat el is készítettek, és az mind-mind tetszett nekik.Úgyhogy ami érdekes, újdonság, vagy csak más, mint a megszokott,...jöhet:-))) Köszi szépen, remélem jó lesz a hétvége, elkezdtem a tavaszt várni,a házimunkák mellett persze:-))) , de ezerrel!Elég volt a télb?l, és abból is, milyen id?t mondanak még, már világosság, napfény, madárcsicsergés, virágok,f?,...ez az, amire én vágyom,gondolom, sok havat már senki nem akar sepreni.Szia:Éva-Anyóca

Bató Edit

Szia Éva! Nagyon finom volt a krumplid, érdemes volt megsütni. Nekünk nagyon bejött, máskor is elkészítem. Köszönettel, Edit. Csatlakozom Éva-Anyócához, már nagyon várom a tavaszt és a vele érkez? minden jót, de sajnos ehhez képest most zuhog az es?... :(((((((

Fahéj

Szia Edit! Jaj de jó ezt hallani, hogy ízlett! A tavaszvárókhoz én is csatlakozom! Sajna én se láttam egész hétvégén a Napot, pedig így tél végén már nagyon hiányzik. Puszi: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj!Nagyon tetszik a recepted,imádom a rakott krumplit.Feltétlenül kipróbálom,csak az a kérdésem lenne,hogy a bacont egészben teszed bele,vagy össze kell vágni?Remélem nem t?nök túl értetlennek.Csak jól szeretném elkészíteni.Válaszodat el?re is köszönöm.

Fahéj

Kedves Petrezselyem! Én egészben teszem bele, hosszában szépen sorban, de nem szorosan. Emiatt persze, mikor kész van, ajánlatos késsel vágni, mert ha valami tompább eszközzel próbálunk merni bel?le, akkor el?fordulhat, hogy a bacont nem sikerül rendesen elvágni, és kihúzzuk az egész szeletet egyben. Nyugodtan fel lehet szerintem darabolni, akkor is ugyanolyan jó lesz, az ízén nem változtat. És egyáltalán nem t?nsz értetlennek, ezt tényleg nem írtam meg egyértelm?en. :) Üdvözlettel: Fahéj

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj!Köszönöm gyors válaszodat.Én is pont erre gondoltam,hogy hogyan lesz kiszedve,nem-e kihúzzuk egyben a bacont.És pontosan nem láttam a képen,hogy te hogyan raktad bele.Megpróbálom akkor úgy,ahogy te csináltad,egészben,és ha így nem boldogulunk vele,akkor legközelebb elvágom a bacont.Még egyszer köszönöm a válaszodat,még ma meg fogom csinálni!Üdv.)

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj! Nagyon nagy köszönetet mondok,március 19-én, szombaton, bár én a "csúnya" nagy szokásos adagomban készítettem el,ezt a Te csodás rakott burgonyádat, de akkora sikere volt, hogy itt tényleg teljesen elfogyott a nagy tepsimb?l az utolsó kanálig:-))))) Nagyon köszönjük ezt a csodás ízvariációt:-))) Várjuk az új alkotásaidat:-))) Szép hetet! Éva-Anyóca

Fahéj

Szia, kedves Éva! Nagyon jó ezt hallani, ha másnak is ízlik, amit én is szeretek! Azzal, hogy nagyobb adagot f?ztél, ne is foglalkozz! Nincs abban semmi. (Az már viszont elgondolkodtató, hogy ezzel mért foglalkoznak mások, f?leg olyanok, akiket ez semmilyen módon nem érint..., de ez már lerágott csont. Csak legyinteni kell rá!) Az új alkotásaim? Hát ötletem van ezer, de id?m meg egy szál se, szóval mostanság elég kevés receptet teszek fel. :( Neked is szép napokat! Fahéj-Éva

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj! Ma ebédre elkészült ez a finomság,hát valami isteni lett!És az a szósz........Mennyei!Mindenesetre én csíkokra vágtam a bacont,biztosra akartam menni.Ezentúl így készítem a rakott krumplit.Mégegyszer köszönet a receptért.Egy pár receptedet már kipróbáltam,pl. a tejfölben pácolt csirkemellet tepsis reszelt krumplival,a majorannás burgonyalevesed stb.Mind-mind nagyon finomak,még nem csalódtam bennük.Én is,mint Éva-Anyóca,várom a további fini receptjeidet!Üdv.)

Fahéj

Kedves Petrezselyem! Aranyos vagy, hogy ezt írod. Örülök, hogy tetszenek a receptjeim! Igyekszem, hogy minél több id?m jusson újakat feltölteni, hiszen örömmel teszem. Minden jót kívánok: Fahéj

Éva-Anyóca

Kedves Fahéj-Éva! Majd utoléred magad, és a csodás ötleteidet megvalósítod,remélem:-)))) Megpróbálok legyinteni,a mennyiségeim miatt-remélem, egyszer sikerül:-))) Szép hetet!Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

  Szia! érdekl?dnék mennyi ideig kell sütni ezt a csodát?!köszi Meli

Fahéj

Szia Meli! Kb. 30 percig, a képre rá is van írva. :) De f?leg addig, míg a teteje szépen pirulni nem kezd. Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Juj ez a kép valami csodás! Ma ezt készítem ebédre, el?re is köszönöm! :)

Fahéj

Csak beváljon ízre is! :)

Törölt felhasználó

Ha krumpliról, baconr?l és sajtról van szó, akkor 100% hogy beválik! ;)

Törölt felhasználó

Jól gondoltam... :) Köszönöm!

Fahéj

Szívesen! Egészségedre! :)

Hamcsa

 Kis változtatással megcsináltam, finom lett. Amit máslépp csináltam: A szalonnát fölcsíkoztam, megsütöttem és a zsírjába tettem a lisztet meg a tejet és a tejföl mennyiségét megdupláztam. Köszönnjük:)

Fahéj

Úgy is finom lehetett. :)

Pinta35

Kedves Fahéj ! A sok rakott krumpli recept közül a Tiédre esett a választás. Igaz egy kicsit feltúrbóztam kolbásszal és angol szalonnával. A tejfölös besamell mártással még soha nem készítettem, de mondhatom ezentúl csak igy fogom. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet. Pinta

Fahéj

Kedves Pinta! Örülök, hogy kipróbáltad! Szívesen a receptet: Fahéj

Törölt felhasználó

Nagyon finom már nem egyszer megcsináltam a recepted szerint ízlett mindenkinek,ma is ezt fogom elkésziteni a kis családomnak köszi a receptet!!!!

Fahéj

Nagyon szívesen! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek