Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconnel rakott krumpli

Baconnel rakott krumpli
Baconnel rakott krumpli
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (62)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A véletlen műve... Úgy készült, hogy szétnéztem, mi van még egyáltalán a hűtőben. De ezentúl tudatosan is el fogom készíteni, mert nagyon finom lett. Köszi hűtő! Köszi hóvége! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit jól megmossuk, és héjában megfőzzük. Ha kissé kihűlt, a héját lehúzzuk.
  2. A tojásokat keményre főzzük.
  3. A margarint felforrósítjuk, elkeverünk benne 1 ek lisztet, majd felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tejföllel.
  4. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal, és beleterítjük a bacon egyharmadát.
  5. Erre karikázzuk a krumpli egyharmadát, kicsit sózzuk, rászeletelünk 3 tojást, és a bacon második harmadát.
  6. Megint krumpli, erre egy kevés tejfölös szósz, tojás és bacon következik, majd a maradék krumplival befedjük.
  7. Ráöntjük a tejfölös keveréket, és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Ha félig kész, megszórjuk reszelt sajttal, visszatoljuk a sütőbe, és készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 55
össznézettség: 95 067
elküldve: 48
receptkönyvben: 1 406
elkészítve: 95/121
Facebookon megjelent: 1

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconös-besameles rakott krumpli, baconnel rakott burgonya

Hozzászólások (62)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

asztaloskata
asztaloskata Sat, 2016-01-02 15:41

Elkészítettem én is
Fincsi lett, bár valamit biztos elrontottam, mert elég vizes lett sajnos :-(
Ötlet, hogy mi volt a baj?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2016-01-03 12:04

Csak találgatok:
talán túlfőzted a krumplit, ilyenkor nem tud már nedvességet magába szívni. Vagy olyan krumplit használtál, ami nem tud annyi nedvességet magába szedni, vagy a besamelmártásod nem lett elég sűrű (tudod, a vaj+liszt+tej) vagy nagyon szétkeverted a tejfölt. Sajnos a mai tejfölök sokszor teljesen folyóssá válnak, ha nagyon megkeverjük őket. De még az is lehet, hogy túl zsíros volt a baconszalonna. És az is lehet, hogy mindenből egy kicsi összejött, és azért lett vizes a végeredmény. Mindenesetre igazán sajnálom!
Üdv: Fahéj

sica22
sica22 Fri, 2014-05-23 13:56

Kedves Fahéj!
Én is megcsináltam, és nagyon finom lett, egyedül a nagyfiamnak nem ízlett benne, hogy a bacon főtt volt és nem sült. Így legközelebb külön megsütöm a bacont, és aztán rakom le a kedvéért, akkor ő is elégedett lesz.
Köszönöm ezt is és a többi sok receptet is, amit lementettem Tőled :) :
Sica

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2014-05-23 16:56

Kedves Sica!
Örülök, hogy elkészítetted ezt az ételt! Természetesen, ha a bacont sülten jobban szeretitek, úgy is elkészíthető, ahogy írtad, és nagyon finom lehet. :) Talán én is kipróbálom úgy is.
Üdv: Fahéj

galfianiko
Anikó_G / galfianiko Sat, 2014-04-26 16:17

Köszönöm szépen! Soha többet nem fogom másképp elkészíteni a rakott krumplit! :) Semmit nem változtattam, zseniális!

Adruskah
Adruskah Fri, 2013-12-06 06:26

Szia Fahej!
Ma elkeszitettem en is ezt a jo kis receptet. Annyit meg alakitottam rajt, hogy a tejfolbe reszeltem egy pici fokhagymat . Hm ....nagyon- nagyon finom volt es az illata is mennyei volt. Koszonom a receptet. Nagy sikert aratott. =) Udv: Adri.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-12-06 15:06

Szia Adri!
A tejfölbe fokhagymát, hát az csakis még finomabbá tehette. Örülök, hogy bevált a recept. Üdv: Fahéj

LKriszta
LKriszta Sun, 2013-07-07 12:00

Látom nagyon sokan elkészítették már. Az lenne a kérdésem (bárkihez), hogy nem kevés az egy kiló krumplihoz a 20 deka bacon?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-07-07 21:52

Nekem épp elég bele ennyi, de ha gondold, tegyél bele többet. Csak nem lesz akkor nagyon zsíros?
Üdv: Fahéj

Vica Takacs
vica takacs / Vica Takacs Sun, 2013-07-07 11:53

Kedves Fahéj! Köszi a receptet nagyon finom lett! Én egy kicsit még turbóztam annyival, hogy az elején csíkokra vágott vöröshagymát és a beleszánt paraszt ( lángolt kolbászt) először meg dinszteltem,majd a sorok közé ezt is rétegeltem. Egy kicsi pikáns ízt adott az amúgy is finom ételnek!Üdv!!!♥

Arminusz
Arminusz Wed, 2013-02-27 22:46

Isteni finom!Én még megturbóztam kolbásszal és vöröshagyma karikákkal.Előző este érdemes összetenni,mert másnapra összeérik a hagyma a sok finom ízzel és ellenállhatatlan lesz!Ezentúl tuti basamellel csinálom!Köszi!

Kata680613
Kata680613 Sun, 2012-12-16 12:40

Szia!

Most sül és kíváncsian várom, hogy a vasárnapi ebéd hogy fog ízleni! Egy kis újítás nem árthat meg!! :)

Kata680613
Kata680613 Sun, 2012-12-16 18:22

Igen! Biztos, hogy legközelebb is meg fogom csinálni. Kinyomtatva elrakva! Köszi! :)

Msz
Msz Sun, 2012-10-28 04:59

Kedves Fahej,
egy par perce irtam neked uzenetet a sajtos csmell-re, azota itt olvasgatom a receptjeidet, es nagyon sok tetszik:)Bizom benne, hogy sokat meg tudok majd csinalni en is! Ennel a receptnel is az lenne a kerdesem, hogy le kell-e takarni az etelt a sutes elejen vagy nem? Ha erre esetleg van valami "szabaly", -amit en mint kezdo szakacsno nem ismerek- legyszives oszd meg velem:):)Koszonom, udv.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-10-28 09:04

Kedves Msz!
Nem kell letakarni. Akkor szoktuk letakarni az ételeket a sütőben, ha egyébként lassabban sülnek át, vagy mire átsülnének, addigra meg is égne a tetejük. A letakarástól szaftosabb, ízesebb is lehet az étel, mert az alufólia vagy jénaifedő nem engedi, hogy a nedvesség elpárologjon belőlük. Pl. egyben sült húsoknál, nehezebben átsülő húsoknál (sertés), valahogy így. De csak nyugodtan kérdezz, ha valamelyik receptemnél valamit nem értesz, szívesen segítek, ha tudok.
Üdv: Fahéj

Msz
Msz Sun, 2012-10-28 18:09

Kedves Fahej, koszonom a tippeket es biztos fogok meg jelentkezni!:)Udv.:Msz

MartiD
MartiD Mon, 2012-05-14 21:58

Nagyon finom lett, köszi a receptet! Régóta keresem már az 'igazit'. Ez az!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-03-26 09:51

Kedves egészségetekre! Örülök, hogy Nektek is ízlik. :)
Üdv: Fahéj

AtiBogi
AtiBogi Thu, 2012-03-22 19:48

szia!
Elkeszitettem a rakott krumplidat, es olyan jol sikerult, hogy ezutan csak igy fogom kesziteni :) A legjobban a besameles tejfol tetszett, mert miutan megsult, akkor is kremes volt az egesz, nem szaradt ki. A sajt meg egyenesen megszepiti az egeszet :D Jo recept, meg sok ilyet kerunk :D :D

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2012-03-22 21:11

Kedves AtiBogi!
Örülök, hogy ízlik így a rakott krumpli. Én is mindig besamellel készítem mostmár, sokkal finomabb.
Igyekszem még sok jó receptet feltenni, de kevés az időm, meg nem mindig jön az ihlet... :)))
Üdv: Fahéj

oroszmagdolna
oroszmagdolna Tue, 2011-11-29 12:00

Nagyon finom már nem egyszer megcsináltam a recepted szerint ízlett mindenkinek,ma is ezt fogom elkésziteni a kis családomnak köszi a receptet!!!!

Pinta35
Pinta35 Thu, 2011-11-17 13:29

Kedves Fahéj !
A sok rakott krumpli recept közül a Tiédre esett a választás. Igaz egy kicsit feltúrbóztam kolbásszal és angol szalonnával. A tejfölös besamell mártással még soha nem készítettem, de mondhatom ezentúl csak igy fogom. Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
Pinta

szfrancy
Hamcsa / szfrancy Thu, 2011-09-22 13:36

 Kis változtatással megcsináltam, finom lett. Amit máslépp csináltam: A szalonnát fölcsíkoztam, megsütöttem és a zsírjába tettem a lisztet meg a tejet és a tejföl mennyiségét megdupláztam.
Köszönnjük:)

almesco
almesco / almesco Thu, 2011-08-11 10:23

Juj ez a kép valami csodás! Ma ezt készítem ebédre, előre is köszönöm! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-07-01 12:41

Szia Meli!
Kb. 30 percig, a képre rá is van írva. :) De főleg addig, míg a teteje szépen pirulni nem kezd.
Üdv: Fahéj

melisisi
melisisi Fri, 2011-07-01 06:24

 
Szia!
érdeklődnék mennyi ideig kell sütni ezt a csodát?!köszi
Meli

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-03-21 22:07

Kedves Fahéj-Éva!

Majd utoléred magad, és a csodás ötleteidet megvalósítod,remélem:-))))
Megpróbálok legyinteni,a mennyiségeim miatt-remélem, egyszer sikerül:-)))
Szép hetet!Éva-Anyóca

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2011-03-21 13:50

Kedves Fahéj!
Ma ebédre elkészült ez a finomság,hát valami isteni lett!És az a szósz........Mennyei!Mindenesetre én csíkokra vágtam a bacont,biztosra akartam menni.Ezentúl így készítem a rakott krumplit.Mégegyszer köszönet a receptért.Egy pár receptedet már kipróbáltam,pl. a tejfölben pácolt csirkemellet tepsis reszelt krumplival,a majorannás burgonyalevesed stb.Mind-mind nagyon finomak,még nem csalódtam bennük.Én is,mint Éva-Anyóca,várom a további fini receptjeidet!Üdv.)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-03-21 13:58

Kedves Petrezselyem! Aranyos vagy, hogy ezt írod. Örülök, hogy tetszenek a receptjeim! Igyekszem, hogy minél több időm jusson újakat feltölteni, hiszen örömmel teszem. Minden jót kívánok: Fahéj

688
burgonya 1 kg
bacon 20 dkg
tojás 6 db
margarin 3 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 2.5 dl
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg