Nosalty Logó

Baconbe csavart füstölt sajtos csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Baconbe csavart füstölt sajtos csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1223 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 306 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    1228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1223 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk a csirkemellet nagyujjnyi csíkokra, és sózzuk, borsozzuk.
  2. Két szelet bacont fektessünk egymás mellé, kicsi fedjék is egymást, és tegyünk rájuk keresztben két csík husit.
  3. A füstölt sajtból fél centi vastag csíkokat szeletelünk, és a csirkemellcsíkokra fektetünk egyet-egyet, vagyis csomagonként kettőt, mert ugye 2 húscsíkunk fekszik a baconön.
  4. Lazán csavarjuk a sajtos husit a két szelet baconbe, nem kell szorosan, csak ügyeljünk, hogy a sajt a tetején legyen, és ne lógjon nagyon ki, különben kifolyik.
  5. Csináljuk ezt meg az összes husival, ügyeljünk, hogy elfogyjon a baconünk, ha kell, használjunk többet a tekeréshez, az csak emeli az étel fényét és a minőségét.
  6. Fektessük tepsibe a csomagocskákat, lehetőleg szilikonos papírral béleltbe, loccsantsunk rájuk kevéske olívaolajat, fedjük le, vagy tegyünk rá fóliát, és toljuk a 200 fokos sütőbe egy órára.
  7. Topogjunk türelmetlenül a konyhában a sütő előtt, és sóhajtozzunk, hogy milyen jó illata van.
  8. 40 perc után vegyük le a fóliát, és pirítsuk még kábé 10 percet. Figyelem! Ha úgy látjuk, hogy a bacon már szépen megpirult, ne hagyjuk bent tovább, mert kiszárad a csirkemell!
  9. Ha kész, vegyük ki, és próbáljuk megállni, hogy ne harapjunk bele azonnal.
  10. Köretnek krumplipüré, rizs, fogyisoknak párolt zöldség megy hozzá, de nekik le kell mondani a bacon elfogyasztásáról.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13713
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy barátnőm látogatására vártam, és azon gondolkoztam, mi olyat tudnék sütni, amit a húsimádó férjem, és a csak sovány csirkehúst fogyasztó barátnőm is szívesen enne. Íme a tökéletes megoldás azoknak, akiknek szintén különböző igényeket kell kielégíteniük!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

200 fokos süt?ben, másfél óra? Nem sok az neki? 40 perc alatt is pont jó pirosra lehet sütni.

Törölt felhasználó

Rajta, várom a kedves visszajelzéseket. Rose :-)

Törölt felhasználó

Hasonlót készítek én is, de sok neki a 90 perc. 30 perc fólia alatt, saját levében, forgatva (ha a széleit összet?zöd valamivel, a sajt sem fog kijönni), s még 10 perc alatt szép piros kérget varázsolsz rá! Tényleg!

Törölt felhasználó

Rendben, kijavítom a receptben, rövidítek rajta kicsit. Rose :-)

Törölt felhasználó

Köszi, hogy segíthettem. Én is megjártam kezd? koromban, szénné feketedett az egész... :D

Törölt felhasználó

Kedves Sancho! Köszönöm a segítséget :-) Kezd? koromban biztosan nagyon jól jött volna :-) Rose :-)

Törölt felhasználó

Mindig tanulunk valakit?l valamit!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek