Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconbe csavart füstölt sajtos csirkemell

Baconbe csavart füstölt sajtos csirkemell
Baconbe csavart füstölt sajtos csirkemell
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm látogatására vártam, és azon gondolkoztam, mi olyat tudnék sütni, amit a húsimádó férjem, és a csak sovány csirkehúst fogyasztó barátnőm is szívesen enne.

Íme a tökéletes megoldás azoknak, akiknek szintén különböző igényeket kell kielégíteniük!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk a csirkemellet nagyujjnyi csíkokra, és sózzuk, borsozzuk.
  2. Két szelet bacont fektessünk egymás mellé, kicsi fedjék is egymást, és tegyünk rájuk keresztben két csík husit.
  3. A füstölt sajtból fél centi vastag csíkokat szeletelünk, és a csirkemellcsíkokra fektetünk egyet-egyet, vagyis csomagonként kettőt, mert ugye 2 húscsíkunk fekszik a baconön.
  4. Lazán csavarjuk a sajtos husit a két szelet baconbe, nem kell szorosan, csak ügyeljünk, hogy a sajt a tetején legyen, és ne lógjon nagyon ki, különben kifolyik.
  5. Csináljuk ezt meg az összes husival, ügyeljünk, hogy elfogyjon a baconünk, ha kell, használjunk többet a tekeréshez, az csak emeli az étel fényét és a minőségét.
  6. Fektessük tepsibe a csomagocskákat, lehetőleg szilikonos papírral béleltbe, loccsantsunk rájuk kevéske olívaolajat, fedjük le, vagy tegyünk rá fóliát, és toljuk a 200 fokos sütőbe egy órára.
  7. Topogjunk türelmetlenül a konyhában a sütő előtt, és sóhajtozzunk, hogy milyen jó illata van.
  8. 40 perc után vegyük le a fóliát, és pirítsuk még kábé 10 percet. Figyelem! Ha úgy látjuk, hogy a bacon már szépen megpirult, ne hagyjuk bent tovább, mert kiszárad a csirkemell!
  9. Ha kész, vegyük ki, és próbáljuk megállni, hogy ne harapjunk bele azonnal.
  10. Köretnek krumplipüré, rizs, fogyisoknak párolt zöldség megy hozzá, de nekik le kell mondani a bacon elfogyasztásáról.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 322
elküldve: 5
receptkönyvben: 166
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconös csirkemell, baconbe göngyölt hús füstölt sajttal, baconbe tekert csirkemell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Tue, 2012-12-11 12:47

200 fokos sütőben, másfél óra? Nem sok az neki? 40 perc alatt is pont jó pirosra lehet sütni.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-12-11 17:58

Rajta, várom a kedves visszajelzéseket.
Rose :-)

Sancho
Sancho Tue, 2012-12-11 18:30

Hasonlót készítek én is, de sok neki a 90 perc. 30 perc fólia alatt, saját levében, forgatva (ha a széleit összetűzöd valamivel, a sajt sem fog kijönni), s még 10 perc alatt szép piros kérget varázsolsz rá! Tényleg!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-12-12 13:46

Rendben, kijavítom a receptben, rövidítek rajta kicsit.
Rose :-)

Sancho
Sancho Wed, 2012-12-12 14:47

Köszi, hogy segíthettem. Én is megjártam kezdő koromban, szénné feketedett az egész... :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-12-12 16:19

Kedves Sancho!
Köszönöm a segítséget :-) Kezdő koromban biztosan nagyon jól jött volna :-)
Rose :-)

311
csirkemell filé 1 db
bacon 150 g
füstölt sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál