Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ázsiai pangasius

Ázsiai pangasius
Ázsiai pangasius
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapomra készítettem, különlegeset szerettem volna szüleimnek tálalni. Hát ezek a szülők már csak "ilyenek", és jött a szöveg :"Kislányom minek törted magad, tudod nekünk elég lett volna egy kirántott hús is!"
Azért egy tokajiban párolt halacska csak ünnepélyes és különleges, nem eszünk minden nap ilyet. Persze a kirántott húst sem becsüljük le azért!

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A körethez

ajánlat

Egy bögre rizst 2 és 1/2 bögre vízzel és kevés ételízesítővel kifőzünk, és mellé tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pangasius-t 1 cm-es csíkokra vágjuk, teflon serpenyőben olívaolajon pároljuk.
  2. Rászórjuk a mazsolát, és felöntjük a Tokaji aszúval.
  3. Majd fűszerezzük csipet sóval, a fél citrom levével és őrölt fahéjjal.
  4. Köretnek a céklát hámozzuk, majd 1/4-be vágjuk. A megpucolt hagymákat 1/2-be, majd vékony szeletekre vágjuk, az 1/4 káposztát keresztben vékonyan felszeljük.
  5. Ezeket egy kisebb lábosban kevés olívaolajon fedő alatt megpároljuk, kb.4 csipet sóval őrölt köménnyel és a szegfűszeggel fűszerezzük. Kb. 20-30 perc, amíg megpuhul a cékla is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 700
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Stella

Mióta szakács: 2010.03.20.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Tokajiban párolt pangasius, céklás pangasius borban párolva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

477
pangasius 1 kg
mazsola 3 marék
citromlé 0.5 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
édes fehérbor 1.5 dl
olívaolaj 1 ek
cékla 1 db
káposzta 0.25 közepes fej
vöröshagyma 3 közepes fej
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
4 csipet
olívaolaj 1 ek