r
Nosalty Logó

Avokádókrém Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Avokádókrém Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

340
Kalória
4.4g
Fehérje
34.3g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
93.5g
Víz
-
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1361 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    93.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 340 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1660.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    548 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1277 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 1361 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    350 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

  1. A lilahagymát apró kockára vágjuk. A paradicsomnak kikaparjuk a magját, és a húsát vágjuk kockára. A koriander levelét szintén felaprítjuk.
  2. Az avokádót felvágjuk, és a húsát kiszedjük, majd egy tálban villával összetörjük. Én szeretem, ha kicsit darabosabb, és nem túl pépes. Ezután az avokádóhoz adjuk a felaprított lilahagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, koriandert és a chili paprikát.
  3. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd a lime levével és a majonézzel alaposan elkeverjük.
  4. Hűtőben pihentetjük kb. 1 órát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Ez egy isteni mexikói mártogatós étel, az avokádó csodás krémességet kölcsönöz neki, és a koriander, a lime pedig nyárias, friss zamatúvá varázsolja!

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek