r
Nosalty Logó

Aszaltszilvás-mogyorós tallérok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Judit69
Aszaltszilvás-mogyorós tallérok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 4500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 458 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    258.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3463.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.3 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1351 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 4500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  2. A tésztából 3 dkg-os golyókat formálunk, tenyerünkkel kissé ellapítjuk, és karalábévájó hátoldalával mélyedéseket készítünk a közepébe.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és mindegyik tallér közepébe 1-1 púpozott teáskanálnyi tölteléket helyezünk.
  4. Előmelegített 180 °C-on kb 15-20 perc alatt megsütjük.
  5. A kihűlt tallérokat az olvasztott csokoládéval becsíkozzuk. Majd ha a csoki megszilárdult, porcukorba megforgatjuk.

Töltelékhez

  1. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, összekeverjük a szilvalekvárral és a darált mogyoróval. Ha száraz lenne, adjunk még hozzá lekvárt.

Bevonáshoz

  1. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a forró tejet, és fényesre keverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3436
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszaltszilvás-mogyorós tallérok
Judit69 176 recept

Gyerekjáték az elkészítése, nálunk karácsonykor a sütis dobozból nem hiányozhat.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek