r
Nosalty Logó

Lekváros ravioli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Lekváros ravioli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 410 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.8 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    951 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1594.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.9 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2036 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2000 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 4927 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A vajat habosra keverjük robotgépben (5 perc), ekkor hozzáadjuk a tojást, mandulát és a porcukrot, és még tovább habosítjuk/elegyítjük a keveréket (még 5 perc).
  2. Dagasztóspirállal keverjük innentől tovább, hozzáadjuk a liszt felét, vaníliás cukrot, citromhéjat, majd ha összeállt, akkor a liszt többi részét is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. Ha a keverőtálban nem akar összeállni, akkor kiborítjuk, és kézzel dolgozunk tovább. Majd 2 felé osztjuk, és egy órára hidegre tesszük.
  3. Az egyik cipót kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, és kerek formával korongokat szaggatunk belőle, amíg a tészta el nem fogy. Újra gyúrjuk, újra kinyújtjuk, újra szaggatjuk, amíg el nem fogy a tészta. Sütőpapírra tesszük. A közepükre 1-1 kk. lekvárt halmozunk.
  4. A másik adag tésztával ugyanúgy járunk el, mint az előzővel, de ezen korongok közepére kis kereszteket vágunk, ez lesz majd a teteje a raviolinak.
  5. A tojást felverjük, és először a korongok alját megkenjük a lekvár körül a tojással, hogy a teteje odatapadjon. A sütik tetejét úgy kell rögzíteni, hogy egy kisebb átmérőjű felespohárral a tetejét benyomjuk egy kicsit, de ne szaggassuk ki a közepét. Majd ezeknek a tetejét is megkenjük a tojással.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz (a lekvár minden bizonnyal kis fog csurogni, de hát oda se neki!). Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor igen forró a lekvár, ne égessük meg magunkat (tapasztalatból beszélek).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1693
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lajos Mari receptje alapján nálunk ez a karácsonyi sütemény már nem tudom hány éve (a bejgli helyett), mert apukám nagyon szereti a lekváros dolgokat, úgyhogy természetesen ez neki kedvez a legjobban. Ez egy adag (kb. 2 tepsi sütemény), de nálunk ennél jóval több szokott készülni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!