Lekváros ravioli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
23g vaj164 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
-
5g tojás6 kcal
Összesen
410
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
450g finomliszt1638 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
275g vaj1972 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g lekvár/ dzsem556 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
4927
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
37.5g finomliszt136 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
22.9g vaj164 kcal
-
12.5g porcukor48 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
16.7g lekvár/ dzsem46 kcal
-
4.6g tojás6 kcal
Összesen
409
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
410
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 236.8 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 951 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1594.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.9 g
-
Cukor 259 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 237.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2036 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 404 mg
-
Retinol - A vitamin: 2000 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 435 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 569 micro
Összesen
4927
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
409
kcal
Hozzávalók
-
450 g finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 db tojás
-
12 csepp mandulaaroma
-
275 g vaj
-
150 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval. A vajat habosra keverjük robotgépben (5 perc), ekkor hozzáadjuk a tojást, mandulát és a porcukrot, és még tovább habosítjuk/elegyítjük a keveréket (még 5 perc).
- Dagasztóspirállal keverjük innentől tovább, hozzáadjuk a liszt felét, vaníliás cukrot, citromhéjat, majd ha összeállt, akkor a liszt többi részét is hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll. Ha a keverőtálban nem akar összeállni, akkor kiborítjuk, és kézzel dolgozunk tovább. Majd 2 felé osztjuk, és egy órára hidegre tesszük.
- Az egyik cipót kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra, és kerek formával korongokat szaggatunk belőle, amíg a tészta el nem fogy. Újra gyúrjuk, újra kinyújtjuk, újra szaggatjuk, amíg el nem fogy a tészta. Sütőpapírra tesszük. A közepükre 1-1 kk. lekvárt halmozunk.
- A másik adag tésztával ugyanúgy járunk el, mint az előzővel, de ezen korongok közepére kis kereszteket vágunk, ez lesz majd a teteje a raviolinak.
- A tojást felverjük, és először a korongok alját megkenjük a lekvár körül a tojással, hogy a teteje odatapadjon. A sütik tetejét úgy kell rögzíteni, hogy egy kisebb átmérőjű felespohárral a tetejét benyomjuk egy kicsit, de ne szaggassuk ki a közepét. Majd ezeknek a tetejét is megkenjük a tojással.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük vagy amíg aranybarna nem lesz (a lekvár minden bizonnyal kis fog csurogni, de hát oda se neki!). Rácsra szedve hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor igen forró a lekvár, ne égessük meg magunkat (tapasztalatból beszélek).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1749
- Feltöltés dátuma: 2016. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Lajos Mari receptje alapján nálunk ez a karácsonyi sütemény már nem tudom hány éve (a bejgli helyett), mert apukám nagyon szereti a lekváros dolgokat, úgyhogy természetesen ez neki kedvez a legjobban. Ez egy adag (kb. 2 tepsi sütemény), de nálunk ennél jóval több szokott készülni.