r
Nosalty Logó

Snickerdoodle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Snickerdoodle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A forgatáshoz

Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A forgatáshoz

Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A süteményhez

A forgatáshoz

Összesen 423 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 589 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    898 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    883 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

A süteményhez

A forgatáshoz

Elkészítés

A süteményhez

  1. A lisztet elkeverjük a sóval meg a sütőporral. Robotgéppel habosra verjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást, azzal is jól elkeverjük, végül a vaníliával.
  2. Öntsük hozzá a lisztes keveréket, és dolgozzuk simára, lefedve rakjuk a hűtőbe 1 órára.
  3. Formázzunk 2,5 cm átmérőjű golyókat a tésztából, és forgassuk bele a fahéjas cukorba, rakjuk sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Lapítsuk el egy pohár aljával 1,5 cm magasra.
  4. Forró sütőbe rakva aranybarnára sütjük, tortarácson kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 389
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21083
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 05.

Receptkategóriák

A lánykám mesélt erről a süteményről, hogy milyen finom. Az egyik tanárnénije sütötte gyakran, és kínálta meg az osztályt vele. Nem árt tudni, hogy mondtam neki, ha beteg, nem mehet iskolába. Egyszer-kétszer előfordult, nem voltam elég szemfüles, és akkor is ment, na most rájöttem miért.:) Engem, ha ilyen süteménnyel vártak volna, én sem hagytam volna ki egy napot sem.

Hozzávalók

A süteményhez

A forgatáshoz

Címlapról ajánljuk

Párizsi, panko, sörtészta – Útmutató az 5 leggyakoribb panírfajtához

Magyarként az ember előszeretettel ránt ki mindent, tulajdonképpen bármit: a panírozás így viszonylag nagy részét teszi ki a konyhában töltött életünknek. Nem árt hát, ha felsőfokon végezzük a különböző húsok, halak és zöldségek bundázását – remélhetőleg a most következő útmutató az összes bennünk maradt kétséget és megválaszolatlan kérdést elűzi majd. Lássuk az 5 leggyakrabban használt panírozási technika minden csínját-bínját.

Lakos Benedek

További cikkek

5 ínycsiklandozó uzsonna, ami forrólevegős sütőben készül

Az uzsonna általában egy egyszerű szendvicset vagy egy gyorsan bekapott kekszet és almát jelent, de az airfryer segítségével ennél sokkal többet is kihozhatunk belőle. A forrólevegős sütővel ugyanis gyorsan és egyszerűen készíthetünk változatos, isteni és tápláló uzsonnákat, amelyeket akár könnyedén magunkkal is vihetünk.