r
Nosalty Logó

Articsókás tészta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Articsókás tészta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1825 micro
Összesen 1506 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citromot kifacsarjuk, levét egy vízzel teli tálba öntjük, ebbe tesszük majd a megpucolt articsókákat, nehogy megfeketedjenek
  2. Az articsóka tetejét levágjuk, letördeljük a külső, vastag leveleit, majd levágjuk a szárát, kettévágjuk, kiszedjük a bajszát kiskanál segítségével, majd cikkekre vágjuk, és a citromos vízbe tesszük. A szárat is meghámozzuk, kis korongokra vágjuk, ezeket is a vízbe tesszük.
  3. A hagymát pucoljuk, megmossuk, majd vékony cikkekre metéljük.
  4. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, megpirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett articsókákat, sózzuk, borsozzuk, 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, hagyjuk pár percig rotyogni, míg el nem fő alóla a bor, majd felöntjük a vízzel, és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig.
  5. Közben egy lábasban a tésztának vizet forralunk, ha forr sózzuk, majd kifőzzük a tésztát az utasítás szerint, és leszűrjük.
  6. Míg a víz felforr, a sajtot kis kockákra metéljük.
  7. A tésztát összekeverjük az articsókával, majd rádobjuk a sajtot, jól elkeverjük. Tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6649
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Ajánló

Lehet sima keménysajtot vagy füstölt satjtot használni hozzá, mindkettővel nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept az internetről való. Az articsóka tisztításához segítség itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek