Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Articsókás-aszalt paradicsomos pesto

Articsókás-aszalt paradicsomos pesto
Articsókás-aszalt paradicsomos pesto
17 perc / előkészület: 5 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

San Franciscóban a nyár ismeretlen fogalom. Gyakorlatilag az év legködösebb, legnyálkásabb, legocsmányabb 3 hónapja - és hiába a hosszú, napfényes, vénasszonyok nyara, azért az az otthoni 40 fok nekem nagyon hiányzott. Emiatt aztán nem izgat, hogy az ősz nem is olyan régen kezdődött, ha az idén kimaradt nyarat akarom idézni, ezt a pestót biztosan elkészítem! Általában dupla, vagy mindjárt tripla adagot készítek, mert hűtőben 2-3 hétig eltartható, túlzsúfolt napokon pedig a leggyorsabb vacsora.

hozzávalók / 4 adag

A pestóhoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A pestóhoz

  1. A bazsalikomleveleket leszedjük a száráról. A szárított paradicsomot aprítóban megdaráljuk.
  2. Az összes többi hozzávalót is az aprítóba tesszük, és 2 perc alatt összeturmixoljuk.
  3. A tészta fővővizéből egy negyed merőkanállal hozzáteszünk, és összeforgatjuk a tésztával. A parmezánnal megszórva azonnal kínáljuk.
  4. Ha nem azonnal akarjuk fogyasztani, akkor csavaros tetejű üvegbe tuszkoljuk, és kis olívaolajat a tetejére öntve hűtőbe tesszük.

A tálaláshoz

  1. A tésztát bő, sós vízben al dentére főzzük.
  2. Összeforgatjuk a szósszal. Parmezánnal meghintve azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 351
elküldve: 4
receptkönyvben: 34
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

articsóka pesto aszalt paradicsommal és bazsalikommal, articsókás pesto, aszalt paradicsomos pesto

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

876
articsóka 3 közepes db
szárított paradicsom 6 dkg
parmezán sajt 2 dkg
feta sajt 4 dkg
fenyőmag 3 ek
olívaolaj 1 dl
bazsalikom 25 levél
1 kávéskanál
tészta 50 dkg
parmezán sajt 5 dkg