r
Nosalty Logó

Aranykrumpliska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Aranykrumpliska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 4692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.7 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1324 mg
  • Nátrium
    2030 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.5 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 4692 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, a 1/4 l langyos tejben elhabart tojássárgát, az áttört főtt krumplit és az olvasztott margarint.
  2. Az 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt is a liszthez adjuk, és fakanállal vagy robotgép dagasztókarjával eléggé lágy tésztává dolgozzuk ki.
  3. Meleg helyen megkelesztjük.
  4. Ezután olvasztott margarinba mártott teáskanállal diónyi darabokat szaggatunk ki a tésztából, és mindet meghempergetjük cukros darált dióban.
  5. Kikent tepsibe sűrűn egymás mellé rakjuk a kis tésztadarabokat. (Lehetőleg csak egy rétegben!)
  6. A tepsiben még kelni hagyjuk 10-15 percig.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  8. Amíg sül, elkészítjük a vaníliaöntetet: a hozzávalókat habverővel csomómentesre dolgozzuk el, és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16934
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az aranygaluska egy pihe-puha változata, tésztájában krumplival.

Hozzávalók

A tésztához

A beforgatáshoz.

A vaníliamártáshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek