r
Nosalty Logó

Aranygaluska csokisodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Aranygaluska csokisodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Összesen 868 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Összesen 5209 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Összesen 292 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 868 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    223 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 5209 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kivesszük a hűtőszekrényből 10 perccel azelőtt, mielőtt nekifognánk felfuttatni. Majd 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 1 kk cukrot, és a kimért lisztből elvett 3 kanál lisztet. Elkeverjük, és hagyjuk felnőni.
  2. A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a maradék tejet, és ezt követően egy csipetnyi sót.
  3. A maradék liszt közepébe készítünk egy mélyedést, beleöntjük a tojásos keveréket, a felfutott élesztőt és a puha vajat. Miután jól összedolgoztuk tésztánkat, 1 órán át konyharuhával letakarva, langyos helyen kelesztjük.
  4. Egy tetszés szerinti tortaformát, tepsit vagy hőálló tálat kikenünk vajjal, majd egymás mellé sorakoztatva belefektetjük az 1 cm vastagságúra kinyújtott, kör alakú pogácsaszaggatóval kiszaggatott galuskákat. Kenegessük meg őket az elolvasztott vajjal, majd bőven szórjuk meg a cukros-diós keverékkel. Utána a következő réteget is bevajazzuk, meghintjük dióval, míg elfogy a tésztánk.
  5. Amint vége a rétegezésnek, még egy fél órát kelesztjük galuskáinkat.
  6. Közepesen előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  7. Míg hűl a galuskánk, elkészítjük a csokisodót. A tojásokat összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel, végül hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét. Állandó kevergetés mellett összeforraljuk. Langyosan tálaljuk.
  8. Ha langyosra hűlt az aranygaluska, tálaljuk. Ne vágjuk, hanem tépjük, így megmarad a szép, kerek formája.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18695
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Ha nincs időnk a második kelesztésre, tegyük be a hideg sütőbe, így még tud kelni, amíg melegedik a sütő.

Receptkategóriák

Aranygaluska csokisodóval
Csutak Enikő 82 recept

Bonyolultnak tűnhet, de korántsem az. Nem utolsó sorban kellemes tevékenység lehet a szaggatás a család többi részének is. Így hát ez egy olyan galuska, melyet mindenki legalább egyszer el kell, hogy készítsen.

Hozzászólások (1)

Éva-Anyóca

H?ha! Részemr?l köszi, elmentve:-)) Szép hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Csutak Enikő

Kedves Éva-Anyóca ! Bár nem vagyok a legtapasztaltabb a kelt tészták fejezetnél, ez egy olyan könnyed kis recept, melyet mindenképpen csak ajánlani tudok. Én is szép napokat kívánok ! Enik?

Hozzávalók

A tésztához

A hintéshez

A csokisodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek