r
Nosalty Logó

Monkey bread

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Monkey bread
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Összesen 908 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Összesen 5442 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Összesen 312 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 908 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    903 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    257 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1128 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    788.6 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1770 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1740 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 5442 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 312 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk.
  2. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt egy csipet cukorral.
  3. A langyos tejet, olvasztott vajat és tojást is adjuk a liszthez, mehet utána a cukor, majd a felfuttatott élesztő. Jól dolgozzuk össze. Lágy tésztát fogunk kapni, de ne lisztezzük túl, ettől lesz olyan őrjítően puha!
  4. Liszttel megszórva, konyharuhával lefedve kelesszük duplájára.
  5. Ha kész, vajazzuk ki egy 21 centis tortaformát.

A forgatáshoz

  1. A vajat megolvasztjuk. A cukrot kikeverjük a fahéjjal.
  2. A megkelt tésztából diónyi darabokat szaggatunk, kerekre formázzuk, megforgatjuk az olvasztott vajban, majd a cukros fahéjban.
  3. Telepakoljuk vele a formánkat, majd lefedve, meleg helyen, még egyszer megkelesztjük.
  4. Előmelegített sütőbe dugjuk, és kb. fél óra alatt készre sütjük. Ha túl gyorsan pirulna, takarjuk le. Mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e.

A karamellöntethez

  1. A cukrot kis lángon karamellizáljuk. Ha már folyik és karamell színű, levesszük a tűzről, és óvatosan hozzákeverjük a tejszínt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8577
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olyasmi, mint az aranygaluska, csak dió helyett fahéj, vanília sodó helyett pedig karamellöntet van rajta. Abszolút addiktív! :)

Hozzászólások

mermaid25

Most vettem ki a süt?b?l, nagyon finom lett :) Imádom a fahéj ízét, de soha nem jutott volna eszembe dió helyett azt tenni az aranygaluskába. Legközelebb annyit módosítok, hogy lefedem a formát, mert a fels? réteg picit megpirult. Nagyon puha, lágy, eteti magát, alig bírtam abbahagyni az evést, pedig eredetileg csak egy falatot akartam :) Az öntetet még nem készítettem el. Biztos, hogy még sokszor megsütöm majd! Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A forgatáshoz

A karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek