r
Nosalty Logó

Aranygaluska 5. - meggyes-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Aranygaluska 5. - meggyes-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1091 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4366 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 280 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    851 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1091 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    175.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7426.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    3404 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    2635 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.4 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 4366 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 3 ek liszttel, pici cukorral és 1 dl langyos tejjel kovászt készítünk.
  2. 6 dkg vajat felolvasztunk, és hagyjuk hűlni. A tojássárgáját 5 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a megmaradt tejet. A liszthez keverjük a kovászt és a tojáskeveréket. A tésztát hólyagosra keverjük, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat, és azzal is hólyagosra verjük. 1 óráig letakarva kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kb. 2 ujjnyi vastagra ellapogatjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kivajazott kerek tortaformába lerakunk egy sor tésztát, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukros-citromos darált mák kétharmadával, majd a lecsepegtetett meggy kétharmadával.
  4. Rátesszük a a többi tésztát /ebbe a méretű sütőformába két sor tészta kerül/, és megkenjük vajjal. Újból megkelesztjük.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük (kb. 60 perc).
  6. Amikor megsült, megszórjuk a maradék mákkal és meggyel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 666
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 46371
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 16.

Ajánló

Vaníliaöntet illik hozzá. Jó étvágyat hozzá !

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy újságban találtam ezt a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.