Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörös bársony madeleine

Vörös bársony madeleine
Vörös bársony madeleine
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy falat Franciaország vörös bársony kivitelben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 200 fokra melegítjük elő a sütőt. A madeleine-sütőt kivajazzuk, belisztezzük.
  2. A tojást és a cukrot sűrű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, beleöntjük az olvasztott vajat, hozzáadjuk a citromhéjat és az ételfestéket.
  3. A tésztát a formába kanalazzuk, hagyunk neki kis helyet, hogy megemelkedjen. 7-12 percig sütjük. Kiszedjük a sütőből, rácson hagyjuk hűlni.
  4. Felolvasztjuk a fehér csokoládét, és ferdén belemártjuk a madeleineket. Cukorgyönggyel díszítjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti97

Mióta szakács: 2019.04.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

piros aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

397
tojás 3 db
cukor 90 g
finomliszt 155 g
vaj 100 g
citromhéj 1 citromból nyert
ételfesték 3 csepp
fehér csokoládé 100 g