Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos mmm

Kókuszos mmm
Kókuszos mmm
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta a páromnak készült. Megkérdeztem tőle, hogy milyen sütit kívánna, mire ő azt felelte: bounty szeletet. Általában nem szeretek receptet követni, így most sem ezt tettem. Néhány sajátosságot azért megőriztem, de kicsit átformálva készítettem el. A sütemény pedig azért kapta ezt a nevet, mert mikor a párom beleharapott az első falatba, csak ennyit tudott mondani, hogy mmm :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta elkészítése

Krém elkészítése

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját habosra kikeverjük.
  3. A tojások fehérjét felverjük, de mielőtt készen lenne, óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, nem túl kemény habbá. Akkor jó, mikor a habverő végén csúcsosodik a hab.
  4. Ezután óvatosan a fehérjébe forgatjuk a sárgáját. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd hozzáadjuk a rumot, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Egy tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd oldalát kivajazzuk, és beszórjuk liszttel. Ezután pedig a formába öntjük a piskóta tésztát, és betesszük a sütőbe, és tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

  1. A puha vajat kikeverjük a porcukorral habosra. Két vanília rúd belsejét kikaparjuk, és a magokat belerakjuk a vajba. Hozzáadjuk a krémsajtot és a sűrített tejet.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Majd ezt is hozzáadjuk az eddig elkészített krémhez. Végül a kókuszreszeléket is beleszórjuk, és az egészet összekeverjük.
  3. Felverjük a habtejszínt, és egy pár evőkanálnyit beleteszünk a krémbe, hogy lazább legyen.

Összeállítás

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a jó minőségű étcsokoládét vajjal.
  2. A piskótát kettévágjuk. A piskótalapot jó alaposan meglocsoljuk a felolvasztott csokival, rákenjük a krém felét. A krém tetejét ismét meglocsoljuk csokival.
  3. Ezután ráhelyezzük a másik piskótalapot, amit megkenünk a maradék krémmel úgy, hogy az oldalát is bevonjuk közben.
  4. Az oldalát kókuszreszelékbe panírozzuk, majd a torta tetejére ráhalmozzuk tetszés szerint a maradék tejszínhabot. Kókuszreszeléket szórunk rá, és a maradék csokoládészószt is rácsorgatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 814
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Cat Flower

Mióta szakács: 2013.02.08.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kókuszos torta, krémsajtos kókusztorta, tejszínes kókusztorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

812
tojás 5 db
finomliszt 100 g
cukor 100 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rum 1 ek
vaj 250 g
porcukor 100 g
kókuszreszelék 200 g
fehér csokoládé 100 g
vanília 2 db
krémsajt 175 g
sűrített tej 85 g
habtejszín 500 ml
vaj 3 dkg
étcsokoládé 100 g