r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 5. - egyszerű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerdi
Epres gyümölcstorta 5. - egyszerű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 1769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    1117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    954 mg
  • Nátrium
    871 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    263.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 1769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tortalaphoz alaposan kikeverjük a cukrot, olajat, sütőport és tojást, majd hozzáadjuk a citromhéjat és kanalanként a lisztet.
  2. A tortalapot egy kikent gyümölcstortaformába simítjuk, előmelegített sütőben sütjük.
  3. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, a kihűlt tortalapra simítjuk.
  4. A még meleg pudingra halmozzuk a gyümölcsöt.
  5. Elkészítjük a tortazselét az utasítás szerint, s mikor dermedni kezd, elosztjuk a gyümölcs tetején .
  6. Kihűlés után szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22407
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

Tálaláskor tejszínhabot adhatunk hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évekkel ezelőtt kaptam ezt a receptet, tavasztól őszig az éppen érő gyümölcsökből ez a sláger. Télen is készíthető, akár befőttből is. Azt nem mondhatnám, hogy gyorsan kész, de nagyon egyszerű. 

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek