Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-mákos süti

Ananászos-mákos süti
Ananászos-mákos süti
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis édesség vacsi utánra :-) Az egészségesebb variációt is feltüntettem a hozzávalók között, nálam úgy készült.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a darált mákot, a sót és a sütőport összekeverjük.
  2. A nedves hozzávalókat, a tojásokat, a krémsajtot, az olajat, a joghurtot és a citromhéjat egy másik tálban összekeverjük, majd a száraz és nedves hozzávalókat is elegyítjük.
  3. Utolsó lépésként tesszük bele a lecsepegtetett ananászkonzervet.
  4. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük, kb. 30-40 perc alatt.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-ananászos "konzerv" süti, kevert mákos ananásszal, krémsajtos-gyümölcsös süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elen70
Elen70 Sat, 2018-08-04 19:19

Biztosan jó a liszt, cukor, mák mennyisége? Kevésnek tűnik a "nedves" hozzávalók mellett.

184
finomliszt 40 g
cukor 40 g
mák 30 g
sütőpor 1 csomag
2 csipet
tojás 3 db
krémsajt 50 g
olívaolaj 1.5 ek
joghurt 80 g
citromhéj 1 citromból nyert
ananászkonzerv 250 g