r
Nosalty Logó

Ananászos-mákos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ananászos-mákos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 184 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 184 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4891 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1548 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 1106 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a darált mákot, a sót és a sütőport összekeverjük.
  2. A nedves hozzávalókat, a tojásokat, a krémsajtot, az olajat, a joghurtot és a citromhéjat egy másik tálban összekeverjük, majd a száraz és nedves hozzávalókat is elegyítjük.
  3. Utolsó lépésként tesszük bele a lecsepegtetett ananászkonzervet.
  4. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe, tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük, kb. 30-40 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1848
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy kis édesség vacsi utánra :-) Az egészségesebb variációt is feltüntettem a hozzávalók között, nálam úgy készült.

Hozzászólások (1)

Elen70

Biztosan jó a liszt, cukor, mák mennyisége? Kevésnek t?nik a "nedves" hozzávalók mellett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek