Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos-currys hús ánizsos rizzsel

Ananászos-currys hús ánizsos rizzsel
Ananászos-currys hús ánizsos rizzsel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először anyukám készítette el ezt nekünk. Egyszer a barátom is evett belőle, akinek azóta ez az egyik kedvence. Én az egyetem miatt elköltöztem otthonról, barátom pedig utánam jött. Az ő ötlete volt, hogy készítsem el ezt az ételt. Néhány dolgot átvariáltam, de nagyjából megegyezik anyukám receptjével. Barátomnak annyira ízlett, hogy azt mondta, havonta ehetnénk ilyet.

hozzávalók / 2 adag

ananászos currys hús

ánizsos rizs

Szólj hozzá!

elkészítés

ananászos currys hús

  1. A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és negyedbe, majd pedig szeletekre vágjuk (nem kell aprónak lennie). Az ananászt, ha nem konzervet használunk, vagy ha szeleteltet vettünk, akkor azt is összedaraboljuk, nagyjából akkorára, mint a húst.
  2. Felforrósítunk egy gyorsforraló edényt, beleöntjük az olívaolajat, majd rádobjuk a hagymát, és megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
  3. Ha már majdnem puha a húsunk, akkor "zsírjára" pirítjuk, és hozzáadjuk a curryport és a lisztet. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk az ananászt (konzerv esetén a levét is, ha nem azt használunk, akkor pici vizet öntsünk rá), majd adjuk hozzá a tejszínt is, és főzzük puhára. Akkor jó, ha a leve besűrűsödik.

ánizsos rizs

  1. A rizst a szokásos módon készítsük el, mielőtt leöntenénk vízzel, adjuk hozzá a csillagánizst. A sót akár el is hagyhatjuk, mert az ánizs megadja neki a kellő ízt.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 687
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli

Mióta szakács: 2015.03.09.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes currys csirkemell, ananászos currys csirkemell, tejszínes currys csirkemell ananásszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2016-09-08 19:48

Ez a recept rendkívül jó, és jól is sikerült. Sajna csillagánizst nem kaptam.
Rizst már szerintem jóval nehezebb elkészíteni... :) Feltárul a curry-k világa...

822
csirkemell filé 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
ananászkonzerv 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 2 teáskanál
olívaolaj 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 100 ml
rizs 20 dkg
csillagánizs 1 db
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
víz 4 dl