Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Amerikai fánk 2. - cukormázzal

Amerikai fánk 2. - cukormázzal
Amerikai fánk 2. - cukormázzal
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lisztmennyiség körülbelüli adag, ha szükséges, akkor annyit adjunk hozzá még, amennyit felvesz... A citromos máz nagyon finom, de picit savanykás, ha kisgyermeknek készítjük, akkor inkább a csokimázat javasolnám!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és 1 dl-ben felfuttatjuk az élesztőt 1 teáskanál cukorral, és 10 percig pihentetjük.
  2. A megmaradt tejet és cukrot, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat, a tojást a vajat és a lisztet az élesztős tejhez adjuk, és az egészet összegyúrjuk. Meleg helyen 30 percig pihentetjük.
  3. A tésztából gombócokat készítünk, és 10 percig pihentetjük.
  4. Utána lisztes újjal a gombócok közepébe lyukat fúrunk, hogy karikát kapjunk.
  5. A karikákat forró olajban megsütjük, mindkét oldalát. A kivett karikákat konyhai papírtörlőn lecsepegtetejük.
  6. A porcukorból a citromlével sima mázat készítünk. Megkenjük vele a fánkokat, és színes cukorral megszórjuk, és hagyjuk megszáradni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 473
elküldve: 4
receptkönyvben: 281
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Halápi Alexandra

Mióta szakács: 2011.06.15.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukormázas donut, amerikai fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

itthonboszi
itthonboszi Sun, 2015-08-02 20:42

Nagyon finom ez a fánk. Csodálom, hogy ilyen kevesen szóltak hozzá. Két éve sütöm, és idén nyáron már háromszor sütöttem, persze a "télies" fahéjt, szerecsendiót kihagyva. A mázzal sem foglalkozom. Megszórom porcukorral, és már faljuk is. Csodás az álaga!

570
tej 3 dl
friss élesztő 2 dkg
cukor 5 dkg
0.25 tk
szerecsendió 0.25 tk
fahéj 0.25 tk
tojás 1 db
vaj 4 dkg
finomliszt 40 dkg
porcukor 15 dkg
citromlé 3 ek
színes cukorka 1 ek