Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás réteskosárkák

Almás réteskosárkák
Almás réteskosárkák
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemes savanykás ízhatás. Így, együtt a réteslap és a töltelék. A töltelék ízlés szerint változtatható idénygyümölcsökkel. Például nagyon finom az alján kanálnyi mascarponéval, rá pedig rebarbara, aztán a gyümölcsök, kissé megpárolva cukorral (de lecsepegtetve, mert máskülönben elázik a réteslap, nem lesz ropogós).
Körte, alma, szilva, őszibarack, minden szóba jöhet.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Hamar megsül. Mandula helyett darabos dió is kerülhet a tetejére. A töltelékbe áfonya helyett mazsolát is használhatunk. Rum helyett aroma használható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat vékony szeletekre vágjuk uborkagyaluval.
  2. A vajon cukorral, citromlével, áfonyával megpároljuk. A végén beletesszük a diót és a rumot, azzal is felfőzzük (amíg az alkohol elpárolog). Szűrőn lecsepegtetjük.
  3. A réteslapból kiveszünk 2 db-ot. A többit 12 négyzetre osztjuk (hosszában háromfelé, a szélesség mentén négy részre).
  4. Kivajazott muffinformába rakjuk, kissé elfordítva, minden másodikat olvasztott vajjal megkenjük.
  5. Kis kosárkák keletkeznek, ezekbe kerül a töltelék.
  6. Tetejüket fahéjas porcukorral megszórjuk, a maradék réteslapot rátördeljük.
  7. Kevés olvasztott vajat cseppentünk a tetejükre, és szeletelt mandulával megszórjuk.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 838
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgis

Mióta szakács: 2010.10.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás rétes-muffinformában, tőzegáfonyás-diós-almás kosárkák, almás-tőzegáfonyás réteskosárkák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
alma 5 db
dió 6 dkg
sütő rum 1 ek
vaj 0.5 ek
tőzegáfonya 4 dkg
cukor 3 ek
citromlé 1 ek
réteslap 1 csomag
vaj 3 ek
fahéj 1 kávéskanál
porcukor 2 ek
vaj 0.5 ek
mandulapehely 5 dkg