r
Nosalty Logó

Almás-túrós réteskocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Almás-túrós réteskocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Összesen 4266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Összesen 155 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.1 g
  • Cink
    304 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    234 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    29 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    140 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 713 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.8 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6846.5 g
  • Cink
    1823 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1023 mg
  • Vas
    1405 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    2005 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    57 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.3 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1634.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    175 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    841 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1009 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 4266 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Elkészítés

Tésztaalap

  1. A túrós töltelék hozzávalóit botmixerrel krémes masszává turmixoljuk, a mazsola kivételével.

A túrós réteghez

  1. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, majd nem túl vastagon felszeleteljük. A fahéjat összeszitáljuk a porcukorral.

Az almás réteghez

  1. Előmelegítjük a sütőt. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A tepsibe fektetünk egy réteslapot, megkenjük vajjal, majd ráfektetünk egy másik lapot. Megkenjük a túrós massza felével, és megszórjuk a mazsola egy részével. Újabb két réteslap jön az előzőekhez hasonlóan. Erre kerül a szeletelt alma fele, amit megszórunk a fahéjas porcukorral.
  3. Újabb két réteslap a maradék túró töltelékkel, amit szintén két lappal fedünk be. Erre kerül a maradék alma és porcukor. Az összeállított süteményt befedjük a maradék lapokkal, és lekenjük a tetejét a maradék vajjal.
  4. 180-190 C fokon aranybarnára sütjük. Ha kész, porcukorral megszórjuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1692
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Amikor ezt a süteményt először elkészítettem, olyan sikere volt, hogy a következő két napban újra meg kellett sütnöm. Az illatok belengik a konyhát, és mintha egy cukrászdába röpítenének minket...

Hozzávalók

Tésztaalap

A túrós réteghez

Az almás réteghez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek