Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Minnie konyhájából

Almás pite Minnie konyhájából
Almás pite Minnie konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyetek pitét.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és 4 csomag vaníliás cukorral, egy fél citrom levével alaposan összekeverjük. Hagyjuk állni 1 órát.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A tojást, a vajat és a cukrot+1 vaníliás cukrot habosra keverjük, belekeverjük a tejfölt, és beleöntjük a lisztes keverékünket, összedolgozzuk az egészet, és fóliában 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. Amint kivettük a tésztát, felezzük, és kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, és itt megszurkáljuk villával, megszórjuk a tésztát nagyjából 1 ek búzadarával, és erre rátesszük a kinyomkodott almás tölteléket, a töltelékünk tetejét szintén meghintjük 1 ek búzadarával, a felső réteg kinyújtott tésztát is megszurkáljuk, a felesleges részeket levágjuk.
  4. 1 tojássárgájával lekenjük az egészet, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 2 712
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Minnie

Mióta szakács: 2020.01.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mrk-24
Minnie / mrk-24 Tue, 2020-01-21 22:11

Szia. Az alma rettenetesen sok levet ereszt, ami ha nem nyomkodjuk ki az alsó-fölső tésztát áztatja csak el. Természetesen nem lehet 100%osan kinyomkodni, ezért szórom meg búzadarával, az magába szívja az alma levét.:) minnie

oreganyo
oreganyo Fri, 2020-01-24 07:58

Kedves kis Minnieke! azt tudom, hogy sok levet ereszt az alma, nem is az a bajom, hogy kinyomkodod, hanem az, hogy a cukrot nyomod ki belőle. Talán utólag kellene megcukrozni, általában úgy szokták.
Jó sütögetést!
öreganyó

oreganyo
oreganyo Tue, 2020-01-21 07:53

Miért nyomkodod ki az almát, ha már egyszer becukroztad? nem bántásból mondom, csak kérdezem, különben egész jónak néz ki a recept.
Üdv.: Öreganyó

892
finomliszt 50 dkg
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 5 csomag
tojás 2 db
tejföl 150 g
sütőpor 1 csipet
alma 2 kg
citromlé 0.5 citromból nyert
búzadara 2 evőkanál
1 csipet
tojássárgája 1 db