r
Nosalty Logó

Almás pite Jacqueline konyhájából

NS
Almás pite Jacqueline konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

350
Kalória
6.2g
Fehérje
46.3g
Szénhidrát
15.5g
Zsír
96.4g
Víz
91.6g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
27g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 170 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    96.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 350 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    186.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3097.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    555.3 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1139 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    546 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Alaposan keverjük össze a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal, majd adjuk hozzá az egész tojást és az őrölt mandulát, majd fokozatosan a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, s miután összeállt, nyomkodjuk bele szilikonos sütőformába, vagy olajjal vékonyan megkent kerámia tortaformába (sütőpapírral bélelt fém tortaforma is megfelelő), kb. 2 centis peremet hagyva.
  2. Amíg a krém készül, a tésztát tegyük a hűtőbe.
  3. Nagyobbacska tejforraló edényben keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Adjuk hozzá a tojássárgát és kevés tejet. Keverjük mindaddig, amíg sima nem lesz, végül adjuk hozzá a maradék tejet és a fehérbort. Forraljuk fel a krémet, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A tölteléket simítsuk el a tésztán.
  5. Fogjuk az almákat, és anélkül, hogy a héját eltávolítanánk, hámozó késsel óvatosan kezdjük el körkörösen 'hámozni'. Nem baj, ha az almacsíkok el-eltöredeznek (próbáljuk azért ügyesen hámozni), a lényeg, hogy amikor a krémre helyezzük az almaszeleteket, rózsafejeket formáljunk belőlük, lásd fotó.
  6. A 'rózsákat' felmelegített baracklekvárral kenjük át, majd előmelegített sütőben süssük 180 Celsius-fokon, amíg az almarózsák aranybarnák nem lesznek.
  7. Hidegen tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Töltelékként vaníliás puding is használható.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek