Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite grillázzsal

Almás pite grillázzsal
Almás pite grillázzsal
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt már régóta meg szerettem volna csinálni. Most volt sok almánk és nekiálltam. Frissen a legfinomabb.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A grillázshoz

ajánlat

Tipp: Az almába keverhetünk citromlevet, és fahéjat is. Ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A grillázshoz való cukrot kis lábosban, állandó keverés mellett karamellizáljuk. Belekeverjük a diót, majd olajozott alufóliára öntjük. Kihűtjük, majd apró darabokra törjük.
  2. Az almát meghámozzuk, kisebb cikkekre vágjuk.
  3. A tésztához valókat robotgéppel összedolgozzuk, letakarva meleg helyen kelesztjük.
  4. Ezalatt a pudingporból pudingot főzünk, tejszínnel dúsítjuk. A tésztát átgyúrjuk, téglalappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  5. A langyosra hűlt pudingot a tésztára kenjük. Rárakjuk a cikkekre vágott almát, és megszórjuk grillázzsal.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 494
elküldve: 6
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MSzabina

Mióta szakács: 2011.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajas-pudingos pite almával, almás-pudingos pite, almás-pudingos pite grillázzsal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BeaTrixy
beaTrixy / BeaTrixy Fri, 2012-09-14 12:59

Nagyon jól hangzik, minden összetevő, grillázs, dió a kedvenceim :) Ezt kifogom próbálni!!!!

Kathy0529
Kathy0529 / Kathy0529 Sun, 2012-08-12 19:55

Hatalmas köszönet a receptért. Kerti partira készítettünk egy adagot pénteken... vasárnap újra elkészítettük. Isteni finom, mindenki tetszését elnyerte. Diót sajnos nem olyan minőségűt sikerült venni, mint amilyet szerettünk volna, ezért barack maggal készítettük. Szerintem még finomabb, mint dióval. Még egyszer köszönöm!

Kathy0529
Kathy0529 / Kathy0529 Fri, 2012-08-10 09:06

Ma készítjük el... majd megírom a végeredményt, de szerintem isteni lesz!:) Köszönöm a receptet!

1161
finomliszt 40 dkg
cukor 10 dkg
tojás 1 db
vaj 10 dkg
tej 2.5 dl
friss élesztő 5 dkg
1 csipet
alma 80 dkg
tej 5 dl
habtejszín 2.5 dl
vaníliás pudingpor 1.5 csomag
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 2 dkg
cukor 10 dkg
dió 10 dkg