Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Évi konyhájából

Almás pite Évi konyhájából
Almás pite Évi konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tévéműsorban láttam ezt a receptet. Az tetszett meg benne, hogy élesztő is van benne. Gondoltam kipróbálom, milyen. Nagyon finom, és puha a tésztája. Igazán jól másnap szeletelhető, de addigra összesen négy szelet maradt. Biztosan máskor is így fogom készíteni az almás pitét!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, lereszeljük és megpároljuk. Cukorral, fahéjjal és citromlével ízesítjük.
  2. Az összes többi hozzávalót egy tálba rakjuk. Az élesztőt nem kell megfuttatni, csak belemorzsolni. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
  3. A tésztagombócot 1-2 órára hideg helyre pihenni tesszük.
  4. A tésztát félbevágjuk. Egyik felét kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd megszórjuk egy marék zsemlemorzsával. Erre jön a kihűlt alma. Az almára ráterítjük a másik darab tésztát.
  5. Tojással megkenjük, majd villával teljesen átszurkáljuk a tésztát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Csak kihűlve lehet szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 309
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

élesztős almás pite, almatöltelékes pite, almás sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

madarlatta
madarlatta Sat, 2014-10-18 08:49

Megsütöttem, nagyon finom lett! De valtoztattam ezt-azt: 20 dkg feher liszt+30 dkg teljes kiörlesüböl csinaltam. Nekem igy egy egesz pohar tejfölt felvett a teszta. Nem tettem hütöbe, hanem inkabb langyos helyre, igy picit megkelt. Legközelebb rendesen meg is kelesztem, megnezem ugy milyen lesz. :)
Akkora tepsit valasztottam, ami maximalisan befert a sütöbe, es pont jo lett igy.
Köszi a receptet!! :)

madarlatta
madarlatta Sat, 2014-10-11 08:29

Szia! Mekkora tepsiben sütötted a sütit? Szeretnem holnap megsütni, csak nem tudom, melyik tepsit keszitsem elö :) KÖszönöm a valaszt!

517
alma 1.5 kg
finomliszt 50 dkg
cukor 15 dkg
tojás 3 db
élesztő 2.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 25 dkg