Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta avagy appelpannenkoek

Almás palacsinta avagy appelpannenkoek
Almás palacsinta avagy appelpannenkoek
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán az egyik legmeghatározóbb hollandiai gasztroélményem az erdővel körülölelt, csodálatos palacsintafalu Lage Vuursche meglátogatása. Itt ettem eddigi életem talán legfinomabb palacsintáját friss almával, karamellöntettel és porcukorral a tetején. A finomságok kedvelőinek ez az aprócska Utrechttől nem messze eső közép-hollandiai falucska palacsintaházakra specializálódott, melyet jó idő beköszöntével elözönlenek a turisták és a lovasok, hogy gyönyörködjenek a természet és a palacsintakreációk gyönyörűségében. Ezt az élményt hivatott megeleveníteni ez a finomság névnapom alkalmából.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A közismert módon palacsintatésztát készítünk. A hozzávalók mértéke csupán hozzávetőleges. (Mindig érzésre, méregetés nélkül készítem, de azért igyekeztem mértékegységekbe önteni. Ez amúgy is teljesen ízlés dolga.)
  2. Az almát nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ez azért fontos, mert vastag szeletek esetén nagyon nehéz a palacsintát megfordítani. Az így kapott vékony szeleteket fahéjas cukorba forgatjuk.
  3. Készítsünk elő két palacsintasütő serpenyőt és mindkettőt olajozzuk be egy kicsit. Az egyik serpenyőbe rakjunk a fahéjas cukorral bevont almákból (kreatívak akár szép mintát is formázhatnak belőle), majd az egyik oldalát karamellizáljuk meg. Ezt követően öntsünk rá egy palacsintának megfelelő tésztát, és süssük szép aranybarnára az egyik felét. Ha ezzel megvolnánk, fogjuk a másik serpenyőt, fordítsuk őket össze, s egy hirtelen mozdulattal tegyük át a palacsintát az egyik serpenyőből a másikba, hogy a másik oldalát is szép barnára süthessük. Érdemes előtte egy lapos fordítókéssel meglazítani a palacsinta alját, hogy könnyebb legyen az áthelyezés. (Nyilván, a gyakorlott háziasszonyok a levegőbe repítve fordítják meg a palacsintát, nekem ez azonban nem igazán megy még.)
  4. Ha a palacsinta mindkét oldala szép barna, helyezzük egy tányérra, majd locsoljuk meg egy kevés karamellel és szórjuk meg porcukorral. Figyelem! Nem épp diétás menü! Csak édesszájúaknak.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 995
elküldve: 1
receptkönyvben: 107
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: holland
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta fahéjas almával, fahéjas palacsinta almadarabokkal, almás palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Helga29
Helga29 Tue, 2014-11-04 18:53

nagyon jó ez a recept,nekem csak egy problémám volt mikor tányérra tettem a palacsintát az almák nem maradtak a helyükön.mi lehetett a probléma?mit nem csináltam jól ?

480
tojás 2 db
finomliszt 6 evőkanál
1 csipet
cukor 2 ek
tej 0.3 dl
alma 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 1 ek
karamell öntet 3 ek