Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta 5. - mézes-fűszeres szósszal

Almás palacsinta 5. - mézes-fűszeres szósszal
Almás palacsinta 5. - mézes-fűszeres szósszal
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkori kedvenc palacsintám az almás volt, aminek a tésztájába van belereszelve az alma, és fahéjas cukorral vannak a rétegek megszórva. A gyerekeim is nagyon szeretik, de hogy ne legyen mindig egyforma, egy kis fűszeres szósszal feldobtam. Nagy sikere volt. Az elkészítésrő készült fázisfotók itt találhatók.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, a tejből, a vízből és a tojásból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk.
  2. Sózzuk, és 1 evőkanál cukrot is teszünk hozzá.
  3. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és a palacsintatésztába keverjük.
  4. Öntünk hozzá egy kis olajat, így ha teflonban sütjük, közben nem kell olajozni.
  5. Megsütjük mindkét oldalát, egy tálra tesszük, és minden palacsintát megszórunk cukorral és fahéjjal. Tálaláskor úgy szeleteljük, mint a tortát.
  6. Mézes fűszeres szószt készítünk hozzá.
  7. 2 púposabb evőkanál étkezési keményítőt összekeverünk 3 dl tejjel, fahéjjal (vagy mézeskalács fűszerrel) és annyi mézzel, hogy jó édes legyen.
  8. Folytonos keverés közben mártás sűrűségűre főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 10 952
elküldve: 1
receptkönyvben: 135
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta, gyümölcsös palacsinta, almás palacsintatorta, szószos palacsinta, palacsinta desszert

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Leeanne
Leeanne / Leeanne Tue, 2011-04-05 18:52

Köszi szépen. :-)) A hétvégén végül nem készült el, de nem ez miatt.... Végül úgy alakult hogy most is liszttel fogom csinálni. (Most mindjárt, 10 percen belül neki is állok.... :-))))))))

Leeanne
Leeanne / Leeanne Sat, 2011-04-02 13:05

Ha nincs itthon étkezési keményítő és nem is tudok szerezni a hétvégén, akkor tudom valamivel helyettesíteni?

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-04-04 14:54

Leeanne!
Sajnos nem olvastam időben a kérdésedet, de azért válaszolok. Lisztet is tehetsz bele. A keményítőtől csak selymesebb lesz, de ugyanúgy viselkedik, mint a liszt.:)

604
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
víz 3 dl
alma 5 közepes db
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
fahéj 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tej 3 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
méz 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint