Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-mákos-diós flódni borosan

Almás-mákos-diós flódni borosan
Almás-mákos-diós flódni borosan
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kollégám emlegette, hogy egyszer evett ilyen sütit, és mennyire ízlett neki,  megkerestem a receptet, és elkészítettem, azóta többször viszek a munkahelyemre, nagy népszerűségnek örvend.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

Az almás töltelékhez

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

ajánlat

Laktató sütemény, nem lehet sokat enni belőle, de sokáig eláll, délutánonként be lehet kapkodni párat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, hideg helyre tesszük.
  2. Az almát lereszeljük, összekeverjük az anyagokat, és felfőzzük.
  3. A mákot daráljuk, összekeverjük a hozzávalókat, a bort felforraljuk, és ráöntjük  óvatosan, ne legyen túl híg.
  4. A diót daráljuk, szintén összekeverjük a hozzávalókat, és ráforrázzuk a bort.
  5. Mindegyik keverékünket hűtsük ki, ezután a tésztát ötfelé vágjuk, egyenként kinyújtjuk, és sorban rákenjük a töltelékeket, először az almát, a diót, a mákot, majd a lekvár legyen legfelül, tetejére az ötödik lapot tesszük.
  6. Bekenjük tojásfehérjével, és sütjük. Sokáig kell sütni, nem kell megijedni az időtől.

  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 770
elküldve: 14
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

flódni ahogy mi szeretjük, almás-mákos-diós sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1350
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 3 db
margarin 25 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
fehérbor 2 dl
szilvalekvár 15 dkg
tojásfehérje 1 db
alma 1 kg
cukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fehérbor 2 dl
mák 25 dkg
cukor 20 dkg
mazsola 1 marék
citromhéj 1 citromból nyert
fehérbor 2 dl
dió 25 dkg
cukor 20 dkg
mazsola 1 marék
fehérbor 2 dl