Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás kosárkák

Almás kosárkák
Almás kosárkák
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almamentő akció keretében született egy éjszaka... Valami pompás illata van, amikor sül, még én is megkóstoltam azon forrón, pedig különben nemigen eszem süteményt...

hozzávalók / 11 adag

Koskárkák

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Koskárkák

  1. A lisztet tálba szitáljuk, sóval, porcukorral, fahéjjal, citromhéjjal elkeverjük. A tojásokat, a sárgájukat és a vajat összekeverjük, a liszthez adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  2. Egy órácskát hűtőben pihentetjük.
  3. Fél cm vastagra nyújtjuk, és akkora köröket szúrunk ki belőle, amivel a muffin tepsi mélyedéseit ki tudjuk bélelni. (Nálam ez 8 cm-es átmérőt jelentett.)
  4. A kis köröket villával megszurkáljuk, a tepsi mélyedéseibe helyezzük, egy-egy kávéskanál narancslekvárral megkenjük.

Töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, apróra vágjuk, a citrom levét ráfacsarjuk, hogy ne barnuljon.
  2. A fentiekben leírt módon előkészített tésztafészkeket megtöltjük vele, próbáljuk lehetőség szerint a lé nélkül belepakolni.
  3. A barna cukrot, vaníliát, fahéjat összekeverjük, és az almakupacok tetejére szórjuk.
  4. Előmelegített sütőben 200°-on, kb. 30 perc alatt sütjük.
  5. Ez a mennyiség nekem 22 kosárkát eredményezett.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 405
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kovácsová Mária
Kovácsová Mária Sat, 2014-02-08 19:42

Ma megcsináltam - nagyon ízlik.Mivel szeretjük az almás sütiket, így gyakran lesz sütve. Köszi a receptet.

455
finomliszt 50 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 késhegynyi
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
vaj 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
alma 8 közepes db
fahéj 2 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
barna cukor 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
narancslekvár 3 ek