Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-áfonyás kosárka

Diós-áfonyás kosárka
Diós-áfonyás kosárka
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első próbálkozásom a kosárka formával az epres kosárkánál volt, ahol a receptnek eleget téve kivajaztam, kiliszteztem a formákat. Hát borzalmas volt, mire végeztem a 20 formával, eltelt fél óra..... Aztán 2 nap múlva mesélem az anyukámnak, hogy hogyan jártam, és nem lesz a kedvencem a kosaras süti. Mire ő azt mondja, hogy ő sosem vajazza, lisztezi a formákat, kijön a süti anélkül is. Gondoltam mit vesztek, ha megpróbálom....ÉS láss csodát, tényleg kijött! Még nekem is! :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (20 db kosárkához)

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és hűtőben kb. fél órát pihentetjük.
  2. Majd elosztjuk 20 db golyóra, és a kosárkaformába nyomkodjuk őket.
  3. A töltelékhez összekeverjük a diót a porcukorral, kemény habbá verjük a tojásfehérjét, beleforgatjuk a cukros diót, majd a megmosott, negyedelt áfonyát is.
  4. A kosárkában lévő tésztába adagoljuk a tölteléket, és előmelegített sütőben készre sütjük őket.
  5. Ha kihűltek, kiszedjük őket a formából. Aki szereti, megszórhatja porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 727
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kosárka áfonyás-diós töltelékkel, áfonyás-diókrémes sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beck Józsefné
Beck Józsefné / Beck Józsefné Sat, 2011-05-28 17:38

Ahogy látom golyókat formálsz a tésztából. Én kinyújtom a tésztát és a kosárkának megfelelő köralakokat lyukasztok. Ezt belehelyezem a kosárkákba. Szerintem így egyszerűbb és gyorsabban is megy.
Kati

norci79
Norci79 / norci79 Sat, 2011-05-28 18:39

Szia Kati! Igen, én úgy csináltam - eddig még csak 2x -, hogy golyókat formáztam és azt nyomkodtam szét a kosárkában. Kipróbálom legközelebb a te módszeredet, hátha nekem is gyorsabb lesz úgy. Köszönöm szépen: Nóri

868
finomliszt 20 dkg
margarin 10 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 csipet
dió 20 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
áfonya 10 dkg