r
Nosalty Logó

Almás kevert sütemény zúzott dióval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Almás kevert sütemény zúzott dióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5912 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6480.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    3002 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1022.7 g
  • Cukor
    640 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 5912 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A reszelt almát a kristálycukorral jól elegyítjük.
  2. Ha elolvadt a cukor, hozzákeverjük a mazsolát.
  3. A masszát legalább egy órát állni hagyjuk.
  4. A liszttel elkeverjük a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot. Ezt az elegyet hozzáadjuk a masszához.
  5. A tojásokat, majd a reszelt citromhéjat is belekeverjük a masszába. Végül hozzáadjuk a zúzott diót.
  6. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  7. Előmelegített sütőben addig sütjük, amikor a beleszúrt tű száraz marad.
  8. Ha kihűlt, kockákra szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x39
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 33533
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 31.

Ajánló

Még finomabb lesz, ha az almát előző este keverjük ki a cukorral, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvence ősszel, amikor érik az alma és a dió, de mivel mindkét fő hozzávaló egész évben kapható, bármikor elkészíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„A gasztronómia nem egy rögzült állapot, folyton új és új...

Váncsa István könyvei alapművek a gasztrorajongók körében, legyenek képzett séfek, otthoni hobbiszakácsok vagy lelkes érdeklődők. A receptekből és esszékből építkező Lakoma-sorozat nemcsak a konyhában igazítja el az olvasót, de a kötetek tökéletes útmutatóul szolgálnak a tágan értelmezett gasztronómia világába, amibe belefér történelem, földrajz, kultúra és persze az ételek köré szövődő történetek is. Idén ősszel, immár bővítve, újra kiadták az Olasz lakomát, a szerzővel ennek apropóján beszélgettünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...