Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás, habos, reszelt sütemény

Almás, habos, reszelt sütemény
Almás, habos, reszelt sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel az almát dolgoztam fel, így almás sütire került a választás hétvégére.
Nagyon finom, omlós, elolvad a szádban, ha beleharapsz.

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

hab

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tölteléket elkészítjük: a reszelt almát megpároljuk ízlés szerint hozzáadott cukorral vagy mézzel, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével, valamint fahéjjal. Kihűtjük a tölteléket.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk.
  3. Az 5 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A réteslisztet a sütőporral összekeverjük. A tojássárgákat a margarinnal habosra keverjük, és hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tészta 2/3 részét a tepsi aljába nyomkodjuk, rásimítjuk az almát, erre rá a keményre vert habot, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük, és 180 fokon megsütjük.
  6. Nagyon hamar megsül, kb. 20 perc. Nagyon-nagyon finom. A tésztában nincs cukor!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×34 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 8 083
elküldve: 2
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás reszelt réteges habos süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Mon, 2018-08-20 12:49

Kedves Edit !
A nagy hőség ellenére megsütöttem a sütidet, és mondhatom, nagyon finom!
A tésztából nem hiányzik a cukor, mert elég vékony, és az alma - én 1,5 kg tisztított mennyiséget használtam - és a hab pont elég édessé teszi.
A felső 1/3 réteg tésztát betettem a fagyasztóba egy fél órára, és így könnyen tudtam ráreszelni a süti tetejére.
Ez az a süti, ami másnapra talán még finomabb lett, összeértek az ízek, és a tészta is még puhább lett.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk a receptet!
Üdv
Era

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2018-08-13 10:38

Nem vagyok édesszájú,ezért kedvelem inkább a gyümölcsös süteményeket,de a tésztából nem hiányzik a cukor? Arra gondolok,hogy amikor esszük nem furcsa e az édeskés töltelék,az édes hab és a cukor nélküli tészta?

Mamokam0129
Mamokam0129 Sat, 2018-08-11 09:09

Kedves Edit!
A mennyiségeket meghagyva szilvával is készíthető? Válaszát előre is köszönöm!

863
rétesliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 5 db
sütőpor 1 csomag
alma 1 kg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 0 ízlés szerint
méz 1 ek
tojásfehérje 5 db
porcukor 15 dkg