Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós papucs

Almás-diós papucs
Almás-diós papucs
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ebéd második fogása volt ez az egyszerű, de finom sütemény.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő 210 °C-ra.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, finomra reszeljük. A diót megdaráljuk.
  3. Az almát összekeverjük a dióval, a cukorral és a fahéjjal.
  4. A tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel vágjuk 15 négyzetre. Felvert tojással megkenjük.
  5. Az almás tölteléket helyezzük a négyzetek közepére átlósan, a sarkokat pedig hajtsuk középre. A tészta tetejét kenjük meg tojással.
  6. Középső sínen kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 552
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Adriennke26

Mióta szakács: 2013.05.15.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

leveles tészta almás diós töltelékkel, almás diós leveles sütemény, töltött leveles tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
leveles tészta 1 csomag
alma 2 közepes db
dió 80 g
cukor 40 g
fahéj 1 csipet
tojás 1 db