Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-csokis palacsinta (Almás palacsinta 3.)

Almás-csokis palacsinta (Almás palacsinta 3.)
Almás-csokis palacsinta (Almás palacsinta 3.)
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom csak úgy magában, de lehet tálalni csokiszósszal is, ha valaki úgy jobban szereti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát lereszeljük, a csokit pedig apró darabokra vágjuk, vagy azt is lereszeljük.
  2. A lisztet, sütőport, cukrot, tojást, vajat és a tejet összekeverjük.
  3. Az almát és a csokit a masszához keverjük.
  4. Egy serpenyőbe kevés olajat vagy vajat teszünk, és felmelegítjük. Minden palacsintához 2 evőkanál masszát töltünk a serpenyőbe, és kerek tésztát sütünk belőle.
  5. A palacsintákat néhány percig sütjük, amíg a felszínükön hólyagok képződnek. Akkor megfordítjuk őket, és a másik oldalon még 1 percig sütjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 40 360
elküldve: 7
receptkönyvben: 578
elkészítve: 23/35
Facebookon megjelent: 2

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-csokis minipalacsinta, almás-csokis lepény

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eleniel79
Eleniel79 Tue, 2013-11-05 19:13

Nagyon jó a recept! :))
A cukor felét vaníliás cukorral helyettesítettem, és egy kis mézessütemény fűszert én is tettem bele.
Tölteléknek megmaradt, kicsit már barnuló, pépesített banán került bele, amit már nem akart senki megenni, de így nem ment kárba.
Valóban barnul a tészta sütéskor, de szerintem a reszelt csoki miatt, ami elolvad benne.
Nem túlzottan édes, úgyhogy azoknak is ízleni fog, akik nem annyira édesszájúak. :)
Köszönöm a receptet! :)

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Tue, 2013-10-01 17:34

Most készül! :) Már megkóstoltam, nagyon finom! :D Nekem is barnább egy picit a kelleténél, de ez azért is lehet, mert darált zabpehellyel csinálom...
Köszi szépen a receptet! :D

tarrrka
tarrrka / tarrrka Thu, 2013-01-10 11:08

Köszönöm a receptet, én is megcsináltam. Arra jöttem rá, hogy többen is írják, h elégették, és akkor nekem is sötét lett, ha tettem alá olajat. Meg nyilván, ha csokidarab elolvadt (én megmaradt mikulás csokikat tettem bele). Tehát olaj nélkül jó lett.

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2013-01-18 18:01

Örülök, hogy ízlett! A csoki az tényleg van, hogy kicsit jobban megég, mint a tészta része, és ezért úgy tűnik, mintha alapvetően megégett volna az egész..

csillivilli
csillivilli Wed, 2012-12-12 21:58

Szóval arról van szó,hogy tökéletes a recept és ezernyi lehetőséget tartogat,:)Annyiban tértem el az eredeti recepttől,hogy a tésztába tettem citromlevet és mézeskalács fűszerkeveréket:)Isteni,nagyon 1szerű és az illata.....Szóval köszönöm:)

oxigen85
oxigen85 Sat, 2012-09-01 11:10

Egyetértek Tímeával: ez a recept úgy ahogy van tökéletes!
Raktam fahéjat a tésztájába, sőt van itthon ribizli úgyhogy az utolsó pár darabba azt is kevertem próbaképp, és bár kicsit notóriusan megégettem az egyik oldalát, de ettől eltekintve valóban istenifinom lett!

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2012-02-17 13:52

Még az idén nem csináltam ilyet, és vasárnap reggel úgy ébredtem, hogy ezt akarom enni reggelire. 20 perc múlva már meg is volt öntetestül-mindenestül. Olyan jóóóóó volt megint, pedig már rengetegszer elkészítettem! Nagyon szeretjük még mindig!

tika90
Kacor / tika90 Wed, 2011-09-14 12:13

Kedves Flóra !
Ma kipróbáltam a receptet , mindjárt dupla adagot csináltam , hát tényleg nagyon finom . Én a tésztába őrölt fahéjjat is tettem , nutellás krémmel megkentem és 4 hajtottam :)))
Üdv
Kati

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2011-09-14 14:21

Kedves Kati!
A fahéj is, Nutella is illik hozzá, úgyhogy nagyon finom lehetett! :)
Üdv: Flóra

Kat
Kat Mon, 2011-01-24 11:01

Meg fogom csinálni, ez már biztos. Hétvégén egy tartalmas leves után mondjuk! Köszi az ötletet! Szép napot! :)

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2010-12-09 14:29

Szia Flóra!
Ez a recept úgy ahogy van tökéletes! Mindenből pont annyi kell, amennyi írva van és pont annyi ideig kell sütni, ameddig írva van! És tényleg magában is nagyon fini, bár én vanília szósszal megkentem, raktam még bele egy kis reszelt almát és kettéhajtottam. Mindenesetre az tuti, hogy ez a palacsinta még egy párszor fellelhető lesz a családi asztalunkon! :-)
Üdv
Tímea

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2010-12-09 20:38

Szia Tímea!
Örülök, hogy tetszik a recept, és hogy ízlett a palacsinta! :) Az biztos, hogy érdemes többször elkészíteni, mert nagyon finom :))
Üdv: Flóra

Tmea
Tmea / Tmea Fri, 2010-12-10 12:38

Aha...ma is megkaptam rá a megrendelést...mire a lányom haza jön az iskolából...:-)))

439
finomliszt 225 g
sütőpor 1.5 tk
cukor 50 g
tojás 1 db
vaj 20 g
tej 300 ml
alma 1 db
csokoládé 50 g