Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás csirkemáj Nusika konyhájából

Almás csirkemáj Nusika konyhájából
Almás csirkemáj Nusika konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól lestem el ezt az ételt, ő készítette gyakran, főleg vadászidényben vadmájból, és gyakran az almát körtével helyettesítette, ami másfajta zamatot kölcsönöz az ételnek. Tessék kipróbálni! Isteni finom! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat jól kiáztatjuk, hogy minél kevesebb vér maradjon benne, majd rusztikus darabokra vágjuk.
  2. Ezt követően meghámozzuk az almát, és közepes vastagságúra szeleteljük.
  3. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, melyet köménnyel meghintünk, és az almát. Közepes lángon, fedő alatt pároljuk. Ha az almát könnyedén szét tudjuk nyomni a fakanállal, hozzáadjuk a májat és a fűszereket (a sót is!!!). Felöntjük a fehérborral, és fedő alatt -továbbra is közepes lángon- főzzük tovább.
  4. Ha teljesen megpuhult a máj, nagy lángon egy kicsit pirítjuk, hogy kérget kapjon.
  5. Bármilyen körettel fogyasztható, de mi leggyakrabban dödöllével tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 739
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusika

Mióta szakács: 2013.01.22.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás máj, hagymás-almás csirkemáj, fehérboros-almás csirkemáj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

702
csirkemáj 50 dkg
alma 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
vaj 15 dkg
fehérbor 2 dl
leveskocka 1 db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
majoranna 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint