Baconbe tekert csirkemáj lecsóágyon
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
191g csirkemáj227 kcal
-
74g bacon290 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
67g tej37 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
133g paradicsom24 kcal
-
33g paprika5 kcal
-
33g víz0 kcal
Összesen
594
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
572g csirkemáj681 kcal
-
221g bacon869 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1783
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
34g csirkemáj40 kcal
-
13.1g bacon52 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
11.9g tej7 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
23.8g paradicsom4 kcal
-
5.9g paprika1 kcal
-
5.9g víz0 kcal
Összesen
106
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 706 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1796.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 389.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 6353 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 32 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1149 micro
-
Kolin: 418 mg
-
Retinol - A vitamin: 6281 micro
-
α-karotin 161 micro
-
β-karotin 763 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 3507 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
594
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.1 g
Zsír
-
Összesen 114.7 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 2119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5388.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 357 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 2202 mg
-
Nátrium 2196 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1168.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 19060 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 96 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 229 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3447 micro
-
Kolin: 1254 mg
-
Retinol - A vitamin: 18843 micro
-
α-karotin 484 micro
-
β-karotin 2288 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 10521 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
1783
Kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 1120 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 625 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
106
Kcal
Hozzávalók
-
13 db csirkemáj
-
13 szelet bacon
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 dl víz
Elkészítés
- Előző nap este célszerű beáztatni a májakat tejbe, vagy tejszínbe, de aznap egy olyan 2 órával előtte is elég!
- Kivesszük a májakat és lecsepegtetjük róluk alaposan a tejet, vagy tejszínt. Megsózzuk és megpirospaprikázzuk őket, és beletekerjük a szalonnába.
- Ezután felkarikázzuk a paradicsomot, paprikát és a hagymát.
- Majd egy tűzálló tál aljára vegyítjük el a zöldségeket, és rásorakoztatjuk a baconos-májakat, épp 1 dl vizet töltünk az aljára, nem kell több, mert a zöldségek sok levet fognak engedni.
- Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük, kb 25-30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát róla, és még addig hadgyuk, amíg szépen meg nem pirulnak!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6300
- Feltöltés dátuma: 2012. május 26.
Ajánló
Tejbe vagy tejszínbe azért kell beáztatni, hogy ne legyen keserű a máj! Köretként párolt rizst készítettem hozzá!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Ezt a receptet az egyik kedvenc szakácskönyvembe (Tóthné Pánya Mariann: Házi ételek) találtam, csak én egy picit átvariáltam, ott nem lecsóágyon készült, hanem csak simán meg kell sütni. Én szerintem nagyon finom, laktató étel és bárkinek merem ajánlani!
Hozzászólások (1)
kedves sztike!én aszalt szilvával szoktam készíteni.