r
Nosalty Logó

Alma szíve - töltött omlós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Alma szíve - töltött omlós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Összesen 1071 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Összesen 4273 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 1071 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1622.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1558 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    523 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    661 micro
Összesen 4273 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd elkezdjük elmorzsolni a kockára vágott vajjal. Ha már kezd összeállni, hozzáadjuk a tojások sárgáit, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, nem kell agyon gyúrni, csak addig, amíg összeáll. Fóliába csomagolva egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Lisztezett felületen vagy két fólia között vékonyra nyújtjuk a linzertésztánkat (2-3 mm), és két pogácsaszaggatóval, amelyek közül az egyik egy kicsit nagyobb, mint a másik, köröket szaggatunk belőle. A kisebb kör lesz a keksz alja, a nagyobb pedig az a része, amit a töltelékre fogunk simítani.
  3. Tehát minden kisebb korongra egy kávéskanálnyi almás tölteléket halmozunk, és befedjük a nagyobb korong tésztával, majd óvatosan körben lenyomkodjuk. Ha a banános változatot készítjük, akkor a kisebb korong közepére teszünk egy szelet banánt, ráfektetünk egy kockányi csokoládét, és körben szépen lenyomkodjuk, hogy a töltelék belül maradjon sütés közben.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük kb. 15 perc alatt.

Az alma töltelékhez

  1. Elkészítjük az almatölteléket, az almákat meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, enyhén kinyomkodjuk a levét.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzátesszük az almát, a fűszereket és a cukrot.
  3. Néhány percig pároljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverünk egy kanál pudingport vagy egy kanál étkezési keményítőt, és alaposan összekeverjük. Hűlni hagyjuk.

A banános-csokoládés töltelékhez

  1. Ha a banános variációt szeretnénk, akkor a csokoládét tördeljük kis kockákra, a banánt csak közvetlenül az elkészítés előtt hámozzuk, és szeleteljük, mert bebarnul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3106
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Biztosan ismeritek a bolti változatát ennek a töltött keksznek... Mulino Bianco felirat díszeleg a csomagoláson, és annyira, de annyira odavoltam érte! :))) De higgyetek nekem, ez legalább olyan finomra sikerült, sőt... kísérletezzetek bátran a tölteléket illetőleg, fügével, körtével, marcipánnal, akár gesztenyével!!!

Hozzávalók

A tésztához

Az alma töltelékhez

A banános-csokoládés töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek